IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 навика, които ви карат да изглеждате непрофесионално

7 септември 2016 09 40

Дори да сте добър служител лошите маниери ви представят в съвсем погрешна светлина

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Без значение дали се борите за повишение или сте на интервю за работа, вашите подсъзнателни действия може да ви саботират. По-лошото е, че навиците ви, когато сте изнервени сякаш крещят: „Не съм готов/а за това!”.

Психолозите твърдят, че осъзнаването на вредните навици е първата крачка към преодоляването им. Ето и как да ги разпознаете и защо да е необходимо да ги премахнете, ако искате да изглеждате да ви приемат на сериозно и да вдъхвате доверие:

1. Гризане на ноктите

Това е сред най-често срещаните навици при хората, които са изнервени, твърди експертът по кариерно развитие Аманда Августин пред Business Insider.  „Не само, че изглежда грозно, но подобно действие прави лошо впечатление и руши имиджа ви”, твърди дамата.

2. Постоянно ровене в телефона

Това често е сигнал, че човек е отегчен и логично не се приема добре от хората около него, които се опитват да водят диалог.

3. Избягване на контакт с очите

Показва липса на уважение и заинтересованост. Освен това често се приема и като неискреност.

4. Търкане на ръцете в бедрата

Подобно действие не само разсейва околните, но и издава, че сте прекалено нервни и неуверени.

5. Отговори от типа „Хм, това е добър въпрос”

Ако отговаряте така на почти всеки въпрос по време на интервю за работа, ще създадете впечатление, че сте напълно неподготвени за срещата.

6. Лош тайминг

Смеете се гръмко и съвсем не на място или пишете смс-и в момент, в който са ви задали някакъв въпрос. Не само ще изглеждате глуповато, но и поведението ви ще бъде прието като грубо и обидно.

7. Правене на физиономии

Хората, с които общувате, постоянно ви наблюдават, така че всяка ваша физиономия е ключова и може да ви изиграе лош номер, дори да си мълчите през цялото време.

8. Усукване на косата

Ако става въпрос за жена, жестът ще бъде приет като флирт, което не е никак професионално. При мъжете е по-скоро нервен навик, които ги представя като разсеяни, повърхностни и несериозни.

9. Запъване

Паразитите като: "Ами…”, „Ъммм…”, „Ъъъъ…” издават липса на подготвеност, концентрация, незнание и понякога липса на интерес. Те са досадни и развалят цялостта на целия разговор. Освен това ви карат да изглеждате като глуповата личност.

10. Бързо говорене 

Не очаквайте другите да ви разберат, ако изстрелвате думите като ракета. Ще бъдете приети като хаотична личност, която е може да се контролира и не вдъхва доверие.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари