IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отново на работа след празниците

6 януари 2008 09 07

Как да избегнем стреса и умората след края на коледните и новогодишни празници

Отново на работа след празниците

За повечето хора краят на празниците и връщането на работа е съпроводено със стрес и ниска продуктивност.

Може би звучи малко алогично, но това е съвсем нормално след цялото ядене и пиене през тези дни, което ни е изкарало от форма.

Широко разпространено е схващането, че с много и усилена работа ще избегнем стреса след края на празниците и ще се върнем към нормалния ни ритъм на живот.

Всъщност това не е точно така, защото само след седмица ще бъдете напълно изчерпани и ще се чувствате изтощени, а това не бива да се случва.

Най-добре започнете работната седмица плавно като първите два-три дни ви служат като адаптивен период.

По този начин ще избегнете стреса от внезапната промяна на средата от празнична към работна и вашата продуктивност няма да бъде засегната толкова сериозно.

Препоръчително е в тези първи дни също така да си лягате по-рано.

Това се налага поради факта, че най-вероятно сте използвали почивните дни, за да спите до късно, но лошото в случая е, че това бързо се превръща в навик, и когато работната ви седмица започне, постоянно ще ви се спи.

Това е сигурен фактор, че няма да си свършите работата и ще се чувствате подтиснати.

Лошото настроение след края на празниците донякъде се дължи и на това, че през почивните дни стомахът ви изобщо не е бил в почивка.

Те са известни с обилното хранене, богато на въглехидрати, а те предразполагат към депресии. За да избегнете това, по-добре заменете въглехидратите със сурови зеленчуци, риба и сокове.

За да бъде наистина всичко по план, можете да декорирате работното си място. Така ще го направите по-малко стресиращо.

Сложете ваза с жив бамбук или бонзай, дори ако искате сложете малък аквариум с рибки. Снимки на ваши близки и приятели също са наистина добра идея.

След всичко това със сигурност няма да изпитате следпразничната умора и ще бъдете продуктивни и готови за нови проекти и успехи през новата година.

КоментариКоментари