IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жените са по-щастливи с партньор, способен да им съчувства

8 март 2012 09 30

... потвърдено научно!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Според ново проучване на Американската Психологическа Асоциация, жените са щастливи във връзките си, ако партньорът им може да разпознава кога са разстроени и да показва съчувствие.

В проучването са взели участие 156 хетеросексуални двойки от всякаква възраст, етнически произход и финансово състояние. Средната продължителност на връзките била 3,5 години.

Шири Коен, ръководител на проучването, твърди, че нещото, което влошава положението при конфликт или в трудни за жената периоди, е емоционалното отдръпване и студенина на мъжа в такива моменти. Тази често срещана мъжка реакция автоматично се възприема от жената като липса на любов и сигурност във връзката.

Авторите на проучването предполагат, че за мъжете обръщането на внимание на проблемите и негативните чувства на партньорката не действа укрепващо на отношенията и не решава проблемите. Но изследователите са категорични - двойките трябва да осъзнаят важността на общуването и готовността за съчувствие в моменти на трудности за някой от партньорите, ако искат връзката им да просъществува във времето.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари