IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо е приемливо една жена да зашлеви мъж

11 октомври 2012 08 40

А обратното се счита за домашно насилие

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Когато стане въпрос за плесници, ако една жена удари мъжа си, това за обществото е просто глупава, истерична проява. Ако един мъж, обаче, удари жена си това си е вид насилие. Да, но има съпруги, които и на килограми, и на ръст са по-едри от мъжете си, което означава че реално те упражняват насилието вкъщи.

По принцип актът на демонстрация на сила чрез удар, всъщност е проява на безсилие, незрялост и липса на самоконтрол. Шамарът никога не е приемлива проява, колкото и силна да е била провокацията от страна на потърпевшия.

Ако ви се е случвало да зашлевите половинката си при скандал, явно имате нужда от самоусъвършенстване на характера си. Трябва да се научите да контролирате изблиците на емоции и импулсите си. Трудно е да се научите да правите нещо като възрастен, което е трябвало да научите още като дете.

Ето и някои предложения за това как да направите промяната и да започнете да се контролирате:

- Променете средата/обкръжението си: В някои общества, жена раздаваща шамари на мъжа си е нещо съвсем нормално. Тази жена вероятно не е имала положителен модел за подражание. Това е нейният начин да покаже чувство на неудовлетвореност. Въпросната жена има категорична нужда от промяна, особено ако никой не ѝ прави забележки.

- Когато влизате в конфликти, обърнете внимание дали другият (мъжът) е войнствено настроен. Ако не е, придържайте се само към словесен двубой.

- Измислете други начини, чрез които да изразите това, което ви е на сърцето и душата, без те да включват насилие. Възможно е тези методи да не проработят от първия път, но опитвайте докато се получи.

- Дишайте дълбоко. Това е един от методите да успеете да се овладеете при силна ярост. Всичко, което трябва да направите, е да дишате достатъчно дълбоко, така че коремът ви да се движи навън, когато вдишвате и издишвате. Правете го няколко минути.

За мъжете: Трябва ли те да отвърнат на удара?

Отговор: Никога! Две злини не правят едно добро дело.

Изказвания от рода "тя ме удари първа" звучат глупаво и са детско оправдание и сигурен акт на незрялост. Насилието никога не е красиво, без значение кой го упражнява.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

ivo2328 ( преди 11 години )