IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не гледайте на брака през розови очила

29 август 2013 10 00

Някои митове отдавна са развенчани

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

За някои хора бракът е решение на различни проблеми, за други – наложено обстоятелство, а за трети – сбъдната мечта. Ако попадате в третата категория, то вие може да се наречете щастливци! Но в случай, че сте готови да кажете „да", за да „оправите" живота си – помислете пак, защото грешите.

Има куп митове, които се свързват със сключването на брак, а накрая заблуденият е дълбоко разочарован и животът му не е станал по-добър.

Ето и най-разпространените от тях:

1. Повече няма да бъда самотен/самотна

Това дали си самотен или имаш компания, няма нищо общо с брака. Доста самотници си остават такива и след като сложат халката. Особени ако семейният живот не е щастлив единият от партньорите може така да се затвори в себе си, че да се почувства още по-алиениран отпреди.

По-добре опитате да дефинирате кое ви кара да се чувствате самотни, а не разчитайте бракът да промени това, само защото в леглото ви ще има още едно тяло.

2. Ще се наслаждавам на редовен секс

Грешка! Сексуалното желание зависи от либидото, само че и на дамата партньори, а не само вашето. Ако половинката ви не е на една сексуална честота с вас, редовният секс ще си остане само илюзия.

Докато все още сте гаджета ще имате достатъчно време да прогнозирате какъв ще бъде сексуалния ви живот с него/нея поне в първите години на брака. Така че обърнете внимание на този момент, за да не се чувствате излъгани после.

Имайте предвид, че често се наблюдава голяма промяна в либидото на дамите при бременност и след раждане, така че ако искате повечко ласки, ще трябва вие да се постараете да ги инициирате.

3. Няма да работя!

Бракът не означава финансова сигурност, освен ако не се омъжите за мултимилионер или станете съпруг на наследница като Парис Хилтън.

Тази заблуда се корени най-вече в главите на жените, които смятат, че законният им мъж е длъжен да им осигурява задоволителен живот. Дами, все пак живеем в 21-век и няма как да си клатите краката и да водите висок стандарт на живот.

Добре де, може би има, но няма да навлизаме в детайли за живота на тези жени, които у нас са носителки на редица пикантни епитети. И все пак и те плащат някаква цена за избора си на ... !

4. Митът за голямото щастливо семейство

Дали заради филмите, сериалите и романите, но представата на мнозина е, че след като се омъжат/оженят веднага ще се потопят в семейния уют и безкрайната любов на партньора си. И е съвсем нормално човек да има подобни очаквания, но все пак е добре да остане реалист. Няма идеални неща, а това с пълна сила важи за брака.

5. Децата ще решат всички проблеми

Много двойки, които са нещастни от съвместния си живот, смятат, че с раждането на децата проблемите им ще изчезната и връзката им ще стане по-сплотена и по-силна. Но действителността е следната - ако имате големи различния и несъвместимост, то бебето ще се появи в една нездравословна и враждебна стена и нищо чудно да издълбае по-голяма пропаст помежду ви, като даде още куп поводи за скандал.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
"по-алиениран"?!? Нямам нищо против да си чета оригиналната статия на английски, но ако ще си играем на преводачи, очаквам да се постараете повече.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар