IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Една алтернатива на брака, която не завършва с развод

27 август 2013 08 30

Брачен лизинг ви спестява нерви и материални загуби

Като съорганизатор на Мис Вселена Доналд Тръмп е заобиколен от куп красавици, но все още вярва в брака...и в предбрачния договор. Снимка: Reuters

Като съорганизатор на Мис Вселена Доналд Тръмп е заобиколен от куп красавици, но все още вярва в брака...и в предбрачния договор. Снимка: Reuters

Искате да избегнете развода? Американците работят в тази насока, като адвокатът по недвижими имоти в Палм Бийч – Пол Рампъл има вече готово предложение. Той смята, че „брачният лизинг" е далеч по-добра опция от развода и прави раздялата по-цивилизована и безболезнена, от гледна точка на подялба на имущество и други авоари.

Ето и какво представлява брачният лизинг: двама души решават да се обвържат законно за определен период от време. Може да бъде една, пет или десет години. В края на периода те могат да подновят съюза си, а могат и да го прекратят окончателно без излишни съдебни дела.

Включеният в договора период от време им дава възможност да проверят дали нещата помежду им ще потръгнат. Ако това се случи – добре за тях, ако не – раздялата е бърза и лесна, все едно прекъсвате договор за наем след изтеклия период.

Тази идея обаче не е посрещната радушно от всички. Строителният магнат Доналд Тръмп, който има три брака зад гърба си и е голям фен на предбрачните договори, каза следното пред "Fox & Friends" по темата:

„Това не е никак романтично и според мен прекрачва някои граници".

Други известни личности биха одобрили подобна идея, защото не вярват в самата институция или са се напарили от нея. Вижте "противниците на брака" в Холивуд в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари