IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Семейство без наследници – как се прави този избор?

2 май 2014 09 01

40% от бездетните двойки са говорили за деца само веднъж, а някои дори никога

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Дали в семейството ще се появят наследници или не е едно от най-важните решения, които всяка двойка трябва да вземе. Много от съпрузите обаче избягват да говорят по тази тема, колкото и странно да звучи това. Данните от ново проучване сочат, че 36% от двойките са решили да нямат деца, след като са го обсъдили само веднъж. 5 на сто пък изобщо никога не са говорили за проблема.

Това показват резултатите от изследване, в което се включили 75 жени на възраст над 35 години, които не желаят да стават майки. Една от участничките разказва за разговора със своя партньор така: „Преговори? Той се нуждаеше само от една кратка дискусия по подобие на: „Аз не искам деца – ти искаш ли?“. „Не, аз също не искам“.

Обикновено след подобен тип разговори двойката преминава към някоя по-интересна тема за разговор. Това обикновено се случва, когато нито един от партньорите не иска да преразглежда решението си. Друга жена от анкетираните пък споделя, че така и никога не е провела подобен разговор, тъй като не мисли, че трябва да говори по темата, пише Daily Mail.

Според говорителя на изследването Едина Курди една от възможните причини, заради които двойките не говорят за наследници е, че много от жените и мъжете усещат, че партньорът им не иска да има деца. За това те съдят по неговите вярвания или начин на живот. Една от дамите в проучването лаконично споделила: „Никога не ми се налагаше да говоря. Ние имахме двуместен автомобил“.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
какво семейство е това? по-правилно би следвало да се нарече "двойка"
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар