IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да бъдете перфектната двойка, дори и след появата на детето

16 май 2014 07 15

Безспорно всичко се променя след появата на наследниците, но доколко зависи от вас

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Повечето женени двойки с деца могат да потвърдят, че не е лесно да се запази химията, когато в къщата се появи бебе, а след това малки крачета закрачат нагоре-надолу. Жената прехвърля вниманието си към най-новия член на семейството и всичко се променя.

Съпрузите много по-трудно намират време, в което да се усамотят. Това допълнително усложнява ситуацията и отдалечава жената и мъжа един от друг. Макар че двойката е сплотена заради детето, в любовен план нещата често не стоят по този начин.

В случай, че искате да избегнете този сценарий и да останете перфектната двойка, дори след появата на детето, прочетете тези съвети:

1. Любовта започва от вратата. Ако детето ви вече е достатъчно голямо и вие ходите на работа, първото нещо, което правите, когато се приберете, е да му обърнете внимание. Това означава, че съпругът ви трябва да чака известно време, преди да се освободите за него. За здравословното отглеждане на едно дете е нужно стабилно семейство, в което двамата родители се обичат. Ето защо, когато влезете от вратата, гушнете мъника, но веднага обърнете глава към съпруга си и го целунете.

2. Бъдете отново двойка. Възпитанието на детето често може да ви кара да се чувствате уморени, но не позволявайте денят с мъжа ви да приключи само с една прегръдка. Гледайте на съпруга си като на мъжа, в който сте се влюбили и който е разгарял страстите във вас. Изпращайте му еротични съобщения през деня или флиртувайте по други различни начини.

3. Дишайте. Невинаги е било лесно, само когато сте били двамата, защо мислите, че сега трябва да е различно? Не е нужно да се карате, защото той не е изхвърлил боклука или вие сте пропуснали нещо от пазарския списък с покупки. Научете се да не обръщате внимание на малките неща. Опитайте старата техника – когато се ядосате, бройте до 10 и чак тогава кажете нещо, ако все още смятате за нужно.

4. Излизайте само двамата. Намерете доверен човек, на когото може да оставяте детето и излизайте само с мъжа си. Дори това да не се случва толкова често колкото преди, важното е, че все още го правите. По този начин ще си припомняте времената, когато сте били двамата, ще взимате най-доброто от тях и ще оценявате какво щастие е да имате дете. Когато излизате само двамата навън, опитайте се да не говорите нищо за детето.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
зависи най-вече от двамата, в края на краищата, всичко се свежда до едно най-обикновено клише: "Който както си го направи"
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар