IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След развода: „Мръсните“ номера на бившите съпрузи

23 май 2014 09 01

Един на всеки десет души настройва общите приятели срещу бившата си половинка

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

След развода бившите вече съпрузи трябва да разделят не само общите си придобивки. Далеч от материалното, те трябва да се разберат при кого ще остане детето/децата и дали и двамата ще поддържат връзка с общите им приятели. Разбира се, за последното не са нужни уговорки, много често партньорите използват подмолни трикове, с които да спечелят хората на своя страна.

Ново проучване показва, че един на всеки десет души се опитва да настрои общите приятели срещу своята бивша половинка. Половината от хората, които се развеждат, се опитват да измамят бившия си съпруг/съпруга заради финанси. Седем от десет развеждащи се пък не могат да вземат адекватно решение (без излишни емоции) при кого да остане детето/децата.

Проучването е на адвокатската кантора Слейтър и Гордън. Резултатите показват, че по-голяма част от двойките отиват твърде далеч при вземането на решения и залагат повече на гордостта, вместо на рационалното мислене. Също така голяма част от жените и мъжете искат да навредят по някакъв начин на своя бивш партньор.

Около половината хора признават, че са искали повече, отколкото знаят, че е редно да получат от своята брачна половинка. 31 на сто от анкетираните споделят, че по принцип не са агресивни, но са знаели, че само по този начин ще получат това, което искат. Малка част от развеждащите се са готови дори да ощетят децата си в името на отмъщението.

По повод изнесените данни брачни анализатори признават, че за много двойки е трудно да пренебрегнат своето огорчение, поне в началото. В повечето пъти раздялата не е по взаимно съгласие, както при Гуинет Полтроу и Крис Мартин, а защото само единият партньор я желае, пише Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Развода е тежка травма за всички и за това трябва да узрее като плод или да отмине като алтернатива.Спасението е замръзяване на отношенията и изнасяне от семейното гнездо разбира се на съпруга защото за децате майката (ако е истинска дори и с известни уговорки )е много по-важна.Финансовия егоизъм и като цяло егоизма не само провалят браковете но и превръщат разводите във война с много сражения и жертви.Адвокатите са лоши съветници, те само засилват конфликта и продължават агонията.Дори и семейни никога не губете навиците си да се грижите сами за себе си. Това би ви помогнало много и ако някой инцидет ви остави внезапно сами.Ако имате възможност никога не оставайте без резервно жилище .Това много би опростило нещата.Не бързайте да подавате документи за развод ,да търсите адвокати.В крайна сметка веднъж задействан процеса просто ще ви принуди да вземете решение в точно определен срок а и ще ви натискат да го направите.Ответните мерки също няма да закъснеят.Приятелите и от двете страни особено пък вече разведените ще са в стихията си.Не допускайте това да се случва.По-добре самотно пиянство за седмица две, ако болката да кажем от изневярата е много силна,отколкото да се лигавите и търсите състрадание.В крайна сметка живота продължава а може би някъде вече ви чака и новото пристанище ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
888kama ( преди 9 години )
ooooooh,help,bivshite kakav ujas.i kolko e unizitelno kato si pomislish 4e nnjkoga si haresval/a tazi zmij/zemen 4ervei.az polu4ih palen komplekt gadosti sled razvoda ot bivshata polovinka.razbira se mrazeh go i v 4ervata,no uspjh da izdeistvam mir v imeto na decata.sega e neshto kato parvi bratov4ed v semeistvoto,no kakvo mi kostva,ne me pitaite.nikoga pove4e brak,nito dopri v sledvashtij mi jivot.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )