IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се справите с бесния си съпруг

25 юни 2014 11 20

Понякога смирението и отстъплението са най-добрите ви опции

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Да се изправите срещу гнева на съпруга си е трудно. По-лошо става обаче, когато реагирате по начин, който го разярява още повече. Дори да усещате, че не заслужавате яда му, по-добре постъпете по-дипломатично и успокойте страстите. Ако не е прав, след това ще имате достатъчно време да му го покажете!

Ето и какви са възможните варианти да постигнете своята цел, но без скандали:

Говорете, а не викайте

Да млъкнете и да напуснете стаята е доста детско поведение. Не само ще нараните чувствата му, а и той ще реши, че изобщо не го уважавате и ще се разгневи повече. Опитайте да говорите спокойно и дори той да повишава тон, не го следвайте, защото така ще се стигне до един момент на надвикване и диалогът ще стане непоносим и неконтролируем.

Не спорете

На жените им идва отвътре да спорят за всичко, но понякога трябва да пренебрегнат инстинкта си и да преминат към тактика съгласяване. Пак казваме – дори да не е прав, по-добре гневът му да се уталожи, за да мисли по-трезво. А това ще стане, ако вие си кротувате и изслушате доводите му.

Отстъпете

Усетите ли, че той излиза от контрол, най-добре е да отстъпите крачка назад (буквално и преносно). Кажете му спокойно, че разбирате гнева му и по-добре всеки да се захване с нещо друго в момента, за да има време да се успокои и да обмисли ситуацията отново.

Извинете се

Ако вие сте причината за яда на половинката си, не губете време, а се извинете. Да, никой не обича да се извинява, но помислете си какви щети може да причини на брака ви вашето упорство? Извинението обикновено успокоява нещата и показва на другия, че вие държите на него и носите отговорност за действията си.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Как решавам проблема аз. На теория с съгласявам с всичко, ако трябва даже се извинявам... и после си правя каквото съм си наумила!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Archangel_87 ( преди 9 години )
До Силвия: Не че нещо госпожо ако на вас ви се е случва мъжът ви да ви малтретира наистина ви съжелявам...знам и баща ми беше такъв *** ама сега малко не ми е в категорията и ще му строша краката ако посегнеше на маика ми :D Но обратно на темата в наше време дори и в тясно скроената ни държава не мисля че още ги има такива "мъже" поне не от моито поколение и по-нагоре!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Силвия ( преди 9 години )
Страхотна статия!!!:) Отстъпете, извинете се, сервирайте вечерята...Всичко това шеше да е напълно излишно ако Вие можехте да му теглите един хубав бой, а не той на вас. Моят съвет е: първият път отстъпете, вторият - излезте на хотел, третият - разведете се. Ако не можете да го направите - заслужавате да се извинявате без вина.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Мен ( преди 9 години )
ако трябва да се съобразявам с някой който не е прав само защото беснее то той не ми трябшва вкущи
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Trojka Ahilowa ( преди 9 години )
Статията е за ***! В модерните общества на това се казва агресия и вместо извинение се вика полиция, да видим дали ще беснее...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Blue ( преди 9 години )
А кога трябва да сложим фереджето и да отидем в кухнята, за да му изпържим любимите кюфтета? И коя фраза е по-удачна за случая: "Ти си моя Бог!" или "Да, Сър! Козирувам за почит, Сър!"? :D
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
мими ( преди 9 години )
Може би ако се замислим какво искаме да прави човекът срещу нас, когато ние сме бесни, ще си отговорим на въпроса какво е най-добре да направим, когато той е бесен! Иначе... Как така без скандали? Глупости! Ние да не живеем на хартия! Който каже, че не се кара вкъщи лъже! Точка!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
В какъв свят живееш Лина ?Хората страдат ,беснеят и много често понеже не бива да избухват навън го правят в къщи.Всичко това е нормална човешка реакция и всеки който не разбира това рискува или да стане невинна жертва или сам да провокира бедите над семейството си.Много често грешим като оценяваме поведението си според това което сме имали в предвид а не според това което другите са могли си помислят.Такива ,,фалшиви сигнали"често могат да предизвикат скандали на тема ревност или нагло и просташко поведение като ответна реакция.Масово семействата имат едни и същи скандали с години без да си направят необходимити изводи и да решат проблема или да си намерят начин да го погребат.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Лина ( преди 9 години )
Аз не мисля ,че това е брак . Не помня някога съпругът ми да ми е повишавал тон. Според мен такива съпузи трябва да се лекуват .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Най-мъдро: Напуснете бойното поле и се приберете след поне 1 час. До тогава и на двамата ядът ще ви е минал.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар