IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Детето ви няма приятели?

1 май 2019 06 22

Ето как да му помогнете да се социализира

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Всички родители искат хлапетата им да са щастливи и да имат страхотно детство. Това включва не само всевъзможни игри, но и приятели, с които да може да се социализира. Не всяко дете обаче може лесно да си намери другарчета. Някои мъничета са по-интровертни, вълнуват се повече от конкретни играчки, отколкото от хора или пък са прекалено срамежливи.

В дигиталната ера технологиите попадат в ръцете на децата от много крехка връзка и те стават по-склонни да заменят човешкия контакт с детско или някоя компютърна игра. Ето и как да помогнете на вашето дете да си намери приятели:

1.Идентифицирайте проблема: Говорете с вашето дете и вижте каква е причината то да има проблем с намирането на приятели. Това е важна отправна точка, която ще ви помогне да вземете правилните мерки.

2.Попитайте другите деца, родители и учители: След като сте чули гледната точка на вашето дете, разпитайте и други – съучениците му, учителите, които са с него по цял ден и родителите, които евентуално може да имат някаква информация от своите деца. Тяхната гледна точка ще ви помогне да сглобите общата картина на проблема.

3.Обяснете на детето си защо е важно да има приятели: Може би то не е наясно какво всъщност е приятелството и колко ценно е то. След един подобен разговор с него, ако причината е във вашето дете, то може да преосмисли поведението си и да стане по-социално.

4.Бъдете добър положителен пример: Вие сте пример за подражание на вашето дете и затова е важно да му покажете, че вие сте човек, който цени своите другари и как трябва да се отнася то към своите.

5.Организирайте събития: За да може то да се вижда с повече деца, което увеличава шанса му да създаде приятелства, правете игрови събития у вас, канете други деца и родители по различни поводи.

6.Запишете го на различни активности: Друга опция освен домашните гостувания е да запишете детето си на различни активности – спортни, творчески или просто да го водите на детски пиеси, игрови площадки, кино, различни спортни занимания, където със сигурност ще среща други деца.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари