IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бяло, бежово... Кой цвят ще подхожда на кухнята?

14 септември 2019 16 00

Ето Топ 5 на нюансите

Istockphoto

С наближаването на есента много от нас искат да освежат домовете си. Всяко помещение придобива нов облик, след като се пребоядиса. Ако в продължение на години цветът на кухнята е бил един и същи, идва време, в което да пристъпите към промяна.

В кухнята прекарваме голяма част от свободното си време. За да усещаме уют и комфорт по време на хранене, изборът на нюанс за стените е от голямо значение.

Ето Топ 5 на най-подходящите цветове за кухня:

Бяло

Кухнята в този цвят винаги е актуална, но и малко скучна за някои хора, които имат по-нестандартно мислене. Ако все пак досега тази част от дома ви е била по-цветна, може да заложите на класиката в жанра. Белите стени отиват на различни стилове в интериорния дизайн като шаби шик, прованс или минималистичен.

Предимството на бялото е в това, че се връзва както на различни размери, така и на различни мебели и техните цветове. Освен това, в случай, че в кухнята липсват прозорци, създава илюзорно усещане за светлина.

Ако боядисате кухнята си в бяло, може да поставите някои цветни елементи в нейното обзавеждане.

кухня 3

IStockphoto

Бежово

Този цвят е по-неутрален и подобно на бялото си пасва с почти всичко. Той носи хармония и се използва най-вече за помещения две в едно – кухня и дневна на едно място. Много дизайнери го използват като фон за по-ярки мебели и аксесоари.

Ако боядисате в бежово малката кухня, ще я направите по-просторна оптически. Този цвят се комбинира идеално с други неутрални нюанси като сиво, лавандула, зелен чай и други.

кухня 2

IStockphoto

Жълто

Предпочитан от много хора, този цвят носи топлина и настроение в кухнята. Използва се най-вече за малки кухни. Комбинира се със зелено, кафяво, сиво.

Смята се, че жълтото „поглъща“ отрицателната енергия, но не бива да се прекалява с твърде жълтите нюанси в стаята. Най-добро за кухнята е съчетанието му с различните нюанси на зеленото. Тя успокоява и повишава настроението.

Оранжево

Също както жълтото, този цвят вдъхва живот на кухнята. Свързва се с есента. Стените се боядисват с него, ако помещението има северно или източно изложение. Може да се ползва и за стаи, в които не достига достатъчно слънчева светлина.

Оранжевото се комбинира най-добре със зелено, сиво и бежово.

кухня 1

IStockphoto

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари