IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свети Валентин – идеалното време за нови запознанства

14 февруари 2020 17 50

Чатовете с непознати около празника бележат ръст

Pixabay

Ето че е Свети Валентин – празник, който може да бъде много депресиращ за някои хора, които нямат половинки. Всъщност, всичко зависи от нагласите. Според информация на „Bustle UK“, дните преди и след празника са идеалното време за нови запознанства и това доказва ръстът на потребителите в приложенията за тази цел.

Ако най-романтичният ден в годината не е дългоочакван от вас с нетърпение, не се отчайвайте. Затварянето вкъщи на дивана, с вредна храна и гледане на филми не е най-доброто решение. Вместо това ви предлагаме да вземете мобилния и да се регистрирате в някой сайт или приложение. Кой знае, може да ви излезе късметът, защото според статистиката, именно на Свети Валентин много хора могат да се сближат поради една от допирните им точки – че са сами на празника и скучаят.

По данни на Facebook, близо 20% повече от потребителите си чатят с приятели или непознати в месинджъра на 14 февруари в сравнение с останалите дни през месеца. И това е показателно.

чат, момиче,

Pixabay

Приложението за запознанства „JigTalk“ отбелязва увеличение със 122% на потребителите, които на Свети Валентин са посочили, че са необвързани. В сравнение, през декември, точно преди празниците, когато хората са по-депресирани, необвързаните са били само с 35% повече. През 2019 г. броят на хората, които се присъединяват към приложението на празника, в сравнение със същия ден предходната седмица, са с 15% повече.

Повечето хора използват 14 февруари, за да може техни познати или обектът на техните желания, да забележат, че са необвързани. Определянето на статуса „необвързан“ определено привлича вниманието в социалните мрежи, които за някои са идеалното място за намиране на ново гадже.

Приложения за запознанства – кои са предимствата и недостатъците им?

Според информация на приложението за запознанства, най-голямата активност на потребителите е между 1 януари и 13 февруари. Миналата година общият брой мачове (съвпаденията) по целия свят през този период се е покачил средно до 40 милиона. От своя страна от Dating.com разкриват, че в световен мащаб активността на онлайн запознанствата е скочила с над 18% между 1 и 14 февруари.

И докато някои се чудят как да започнат разговора в чатовете в платформите за запознанства и социалните мрежи, други обръщат голямо внимание на своите профили. Има мъже и жени, които не сменят снимката си във Facebook и Instagram с години, но в един момент решават да го сторят точно на Свети Валентин. Според информация на „Plenty Of Fish“, много от профилите на хората, които си търсят половинка, се обновяват с настъпването на празника. Общо 36% от техните потребители са заявили, че използват времето около Свети Валентин за актуализиране на снимките си, а 37% посочват, че отговарят на повече съобщения през този период, в сравнение с останалото време от годината. Други 29% си признават, че около 14 февруари са по-склонни да започнат нови разговори и флиртове по интернет.

Връзка след 40 – за какво да внимавате?

Днес е Свети Валентин. Ако все още не сте открили идеалната половинка, действайте! Сменете си снимката в Tinder или Facebook, пуснете някой забавен линк или анкета за празника. Реакциите няма да закъснеят. Важното е да имате повече увереност в себе си. Желаем ви успех!

Сподели своята валентинка!

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари