IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 зодии, които винаги са недоволни от себе си

27 март 2020 18 00

Те постоянно искат още и още

Снимка: iStock

Съмнение в себе си. То е в основата на толкова много грешни решения, които взимаме. Всеки го изпитва и това чувство трудно се преодолява. Някои от нас носят самосъмнението навсякъде и през целия си живот. Те не могат да изхвърлят тази тежест, която винаги им се явява като пречка за щастие.

Недостатъчно добри за любов, за покриване на обществените стандарти или пък недостатъчно добри за дадена позиция. Това мислене превзема живота на някои хора и той започва да се върти само и единствено около съмнението в себе си.

Чувството, че нищо никога не е достатъчно добро, е пряко отражение на вътрешното ни състояние и трябва да бъде променено, когато животът ни даде възможност. Това обаче е трудно за някои хора, а причината се крие в зодиакалния знак.

Вижте кои зодии винаги са недоволни от себе си:

Близнаци

Поради дуалистичната природа на Близнаци, те се стремят към най-високата цел, но често се провалят заради съмнението в себе си. Представителите на този знак са уверени в избора си, но едновременно с това са изпълнени със съжаление и страх от това, което правят.

Под тяхната положителна натура винаги се крие нещо, от което се срамуват и, от което изпитват комплекс. Дали ще бъде свързано с тялото, с работата или със социалния им статус, Близнаците винаги ще чувстват неудовлетвореност и това ги потиска през целия им живот.

Рак

Зад нуждата на Рака да държи приятелите и семейството си щастливи, се крие дълбок страх от отхвърляне. Представителите на тази зодия може да са обичани и възхвалявани от много хора, но все още ще се чудят дали са достатъчно добри за всичко това. Те се съмняват в намеренията на другите и винаги чакат момента, когато някой ще се откаже от тях.

зодии istock

Снимка: iStock

Раците не осъзнават, че именно това самосъмнение ги кара да изглеждат толкова студени. Представителите на този знак може да са най-красивите и успели хора сред обществото, но никога няма да се почувстват достойни за комплиментите, които получават.

Дева

Въпреки че Девите са положителни хора, често те имат защитна реакция, която държи хората настрана. Най-вероятно това е чувството за малоценност, което ги кара да смятат, че са недостатъчни за обществото и се мислят за прокудени.

Недоволството на Девата се свързва с това, че те винаги чувстват неуспех. В главата им има хиляди идеи как да подредят бъдещето си, но животът рядко се получава по сценарий. Перфекционизмът на тази зодия често ѝ пречи да приеме себе си като достоен човек.

Везни

Повечето Везни са мили и много приятни. Ще забележите обаче, че те никога не говорят за себе си. Те играят ролята на добродушния човек, докато не се почувстват твърде изложени и тогава проявяват истинската си същност.

зодии istock

Снимка: iStock

Ако успеете да пробиете фасадата на Везните, ще видите, че там се крие човек, който е силно недоволен от себе си и обръща гръб на света заради липсата на самочувствие. Затова представителите на тази зодия издигат стена пред себе си и трудно позволяват на някого да навлезе в истинския им свят.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари