fallback

Как да приготвите: Безглутеновия тарт на Соня Йончева

26 April 2020 10:30

Оперната прима се храни здравословно

Социалната изолация се отразява отлично на Соня Йончева. Заобиколена от любимите си хора, оперната прима посрещна Великден с пълна трапеза. На нея, освен вкусни козунаци, имаше и от любимия ѝ плодов тарт.

Българката, която в момента е по майчинство, с радост готви за своя съпруг и двете си деца.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Sonya Yoncheva (@sonyayoncheva) на Апр 12, 2020 в 8:23 PDT

„Току-що приготвих тази красота за следобедния чай. Без глутен и млечни продукти“, написа тя в Instagram. Нейни последователи веднага поискаха рецептата за сладкото изкушение, което е изключително леко и здравословно.  

Ето какви продукти са ви необходими: 

– готово тесто за тарт (без глутен и млечни продукти); 

За ваниловия крем: 

– 750 мл безглутеново мляко; 

– 2 яйца; 

– 75 г захар; 

– 25 г брашно (без глутен); 

– ванилена есенция; 

Как да приготвите тарта на Соня Йончева? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Sonya Yoncheva (@sonyayoncheva) на Апр 17, 2020 в 8:43 PDT

Кипвате млякото. Смесвате яйцата, захарта и брашното до получаване на сметана. След това добавяте млякото и варите на слаб огън за около минута. 

Разточвате тестото според формата, която имате и го слагате да се пече във фурната за 15 минути (на около 200 градуса). 

След като основата за тарта се изпече, я оставяте да изстине и намазвате добре с ваниловия крем отгоре. 

Украсявате с плодове, с каквито разполагате – ягоди, малини, боровинки или от буркан.  

„Аз сложих и малко желе за да не загубят плодовете формата и цвета и отгоре сложих пудра захар и едно стръкче мента. Много свеж и лек десерт“, обяснява Йончева в социалната мрежа, където публикува и други вкусни ястия, които приготвя заедно със съпруга си Доминго. 

Накрая поръсвате с гранулирана захар.

Опитайте, да ви е сладко!  

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
Соня Йончева безглутенов тарт Соня Йончева изолация Соня Йончева безглутенов сладкиш
0 коментара
fallback