IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвите: Безглутеновия тарт на Соня Йончева

26 април 2020 10 30

Оперната прима се храни здравословно

БГНЕС

Социалната изолация се отразява отлично на Соня Йончева. Заобиколена от любимите си хора, оперната прима посрещна Великден с пълна трапеза. На нея, освен вкусни козунаци, имаше и от любимия ѝ плодов тарт.

Българката, която в момента е по майчинство, с радост готви за своя съпруг и двете си деца.

„Току-що приготвих тази красота за следобедния чай. Без глутен и млечни продукти“, написа тя в Instagram. Нейни последователи веднага поискаха рецептата за сладкото изкушение, което е изключително леко и здравословно.  

Ето какви продукти са ви необходими: 

– готово тесто за тарт (без глутен и млечни продукти); 

За ваниловия крем: 

– 750 мл безглутеново мляко; 

– 2 яйца; 

– 75 г захар; 

– 25 г брашно (без глутен); 

– ванилена есенция; 

Как да приготвите тарта на Соня Йончева? 

Кипвате млякото. Смесвате яйцата, захарта и брашното до получаване на сметана. След това добавяте млякото и варите на слаб огън за около минута. 

Разточвате тестото според формата, която имате и го слагате да се пече във фурната за 15 минути (на около 200 градуса). 

След като основата за тарта се изпече, я оставяте да изстине и намазвате добре с ваниловия крем отгоре. 

Украсявате с плодове, с каквито разполагате – ягоди, малини, боровинки или от буркан.  

„Аз сложих и малко желе за да не загубят плодовете формата и цвета и отгоре сложих пудра захар и едно стръкче мента. Много свеж и лек десерт“, обяснява Йончева в социалната мрежа, където публикува и други вкусни ястия, които приготвя заедно със съпруга си Доминго. 

Накрая поръсвате с гранулирана захар.

Опитайте, да ви е сладко!
 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари