fallback

Как да приготвите пиле кордон бльо

28 May 2020 17:40

Едно хрупкаво ястие за вашето меню

IStockphoto

Пиле кордон бльо. Чували ли сте за това ястие? То идва от изтънчената френска кухня и представлява нещо като шницел от пилешко месо, между което има сирене, кашкавал или шунка.

Ако имате нужда от протеини и обичате да похапвате пилешко, то може да разнообразите менюто си като приготвите месото по днешната ни рецепта.

Ето и необходимите продукти за класическо пиле кордон бльо:

– 2 яйца; – 2 парчета пилешко филе; – няколко резена шунка; – малко парче кашкавал; – малко парче от швейцарското сирене „Грюер“; – брашно; – сол и черен пипер на вкус; – галета за овалване; – 1 лимон; – олио за пържене.

Как да приготвите пиле кордон бльо?

Измивате хубаво пилешкото филе и го подсушавате. Начуквате го с дървен чук (най-добре е да го сложите в дебел плик или между няколко пласта фолио, за да не изцапате наоколо. Трябва да се получат тънки парчета, които овкусявате със сол и черен пипер.

Нарязвате шунката, сиренето „Грюер“ и кашкавала на тънки парчета. В единия край на месото поставяте по малко от тях и после той се прихлупва с другия.

Филетата с плънката се панират в брашно, яйце и малко галета. Оставят се настрани за известно време, за да не падне панировката.

Сипвате малко олио в тиган и след като мазнината се нагорещи достатъчно, пържите пилешкото. Важно е да знаете, че на всяка страна ѝ трябват по 6 минути, за да бъде напълно готова.

Трябва да внимавате, защото специалното сирене, използвано в рецептата, не бива да изтече отстрани.

След като сте готови с двете порции, поднасяте класическото пиле кордон бльо с няколко резенчета лимон. Гарнитурата избирате сами.

Пробвайте рецептата за това хрупкаво и вкусно пиле. Продуктите за нея ще намерите ТУК.

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
кордон бльо пиле кордон бльо лесна рецепта за кордон бльо панирано пилешко филе пиле кордон бльо рецепта
0 коментара
fallback