IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ретрограден Нептун – пригответе се за промени

22 юни 2020 17 50

Явлението настъпва на 23 юни

Снимка: iStock

Явлението ретрограден Нептун се случва всяка година, но през 2020-а ефектът от него може да се усети по-силно от обичайното поради времето, в което настъпва и заради ситуацията, в която се намираме от няколко месеца. Планетата забавя ход в знака Риби от 23 юни до 28 ноември.

Нептун е планетата, която управлява въображението, объркването и психическото вдъхновение. Тя е гениалният художник на небето. През година, която вече включва пандемия, гражданско неподчинение и случаи на полицейска бруталност, ретроградният период на Нептун ще ни помогне да се сбогуваме със стария си начин на живот, който вече не ни е нужен. Ще се потопим в неизвестното и макар в началото това да изглежда трудно и объркващо, имаме огромна нужда от промяна.

зодии pexels

Снимка: Pexels

Много от нас ще започнат начисто. Може би ще намерите нови приятели или ще станете част от общност, която отговаря на нуждите и интересите ви. Именно там най-накрая ще се почувствате на правилното място и ще усетите приемственост на всичките ви негативни и позитивни качества.

Ретроградният Нептун ще ни помогне да се откъснем от властващи близки и приятели, както и да напуснем отношения, в които се чувстваме потиснати и застрашени. Може да загубим партньори, с които не виждаме едно и също бъдеще. Този период ще ни накара да се сбогуваме с миналото, но това може да е доста трудна и болезнена задача. Въпреки това, не забравяйте че промяната е належаща, за да продължите напред и да намерите щастието, което заслужавате.

Периодът от 23 юни до 28 ноември може да затрудни различаването на факти от фантазия. Пригответе се да бъдете залети от странни новини, независимо дали те идват от приятели, или официални източници. Ако усетите, че нещо ви натоварва изключително много, свободни сте да изключите компютъра и телевизора, за да намалите нивото на стрес.

зодии -

Снимка: Pexels

Въпреки че Нептун е планетата на въображението, сега е времето, в което да свалите розовите очила и да заживеете в реалността. Застанете очи в очи с проблемите си и се опитайте да ги решите, а не да бягате от тях. През това време може да почувствате тревога и дори параноя. Много хора ще се притесняват от общественото мнение и ще мислят за репутацията си. Не се страхувайте, приемете грешките си с високо вдигната глава и обещайте да се справите по-добре в бъдеще.

Ако изпитвате сериозни проблеми с психиката си, помислете за терапия. След това, което преживяваме тази година, напълно нормално е да се чувствате зле и в капан. Помнете, че не е срамно да потърсите помощ и не сте сами в този свят. Терапията не означава, че има нещо сбъркано с вас.

Периодът на ретрограден Нептун ще ни позволи да оставим някои неща в миналото и да преминем към новото начало. През следващите седмици е много важно да се грижите за себе си и да поставяте своите нужди на първо място.

зодии -

Снимка: Pexels

Ретроградният Нептун обаче не носи само лоши новини. Той е символ на приповдигнатото настроение и надеждата. Промяната никога не е лесна, но тя е належаща, за да пречистите себе си и да си дадете свеж старт на живота. Сега е времето да излезете от зоната си на комфорт, за да прегърнете неизвестното.

Нептун е и планетата на състраданието. Не забравяйте, че любовта не е ограничен ресурс. Споделете я с вашите близки, приятели и колеги. Всички ние преживяваме трудни моменти и имаме нужда от подкрепа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари