IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Овесени крекери – любимите на херцогиня Камила

19 септември 2020 10 30

Тя разкри как се приготвят

БГНЕС

Принц Чарлз и съпругата му Камила често пътуват в страната и чужбина. Посещавайки най-различни места, те обичат да опитват местни специалитети. Но прибирайки се у дома, двамата разчитат на своите готвачи, които да им приготвят любимите ястия. 

Може да ви звучи странно, но от време на време херцогинята на Корнуол приготвя сама закуската си. За разлика от английската кралица, която започва деня с чаша чай, бисквитки или тост с мармалад, тя предпочита нещо по-здравословно. Например любимите ѝ овесени крекери. 

На своята официална страница Камила разкрива с подробности какво предпочита за закуска или следобеден брънч. Наред с печените яйца със сирене, за които тя разказа преди време, в последните няколко седмици прави виртуална „обиколка с вкус“ из Великобритания в Instagram. Чрез нея тя споделя интересни рецепти и анекдоти, събрани по време на пътуванията ѝ с таткото на Уилям и Хари из страната.

Овесените крекери и питки имат интересна история. Те са предпочитана шотландска закуска от стотици години. Освен че се консумират вместо хляб, те се сервират с дъска с вкусни сирена. 

Какво ви е необходимо за крекерите?

– 100 г. по-едри овесени ядки; 
– 70 г фини овесени ядки; 
– 1/4 ч. л. сол; 
– 1/4 ч. л. захар; 
– 2 супени лъжици слънчогледово олио (или зехтин); 
– 100 мл вряща вода. 

Как да приготвите любимите крекери на херцогиня Камила? 

Смесете сухите съставки и добавете водата постепенно. После захарта, солта и олиото. Бъркайте с дървена лъжица докато се получи гъста каша. Ако тестото е твърде сухо, добавете още малко вода. 

Разстелете тестото върху кухненска хартия или плота, като предварително поръсите с малко овесени ядки. С точилка ще постигнете желаната дебелина – между 2 и 6 мм. 

Отгоре поръсете с още малко сол и нарежете на парчета по избор. 

Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 20-30 минути. 

През 2017 г. херцогинята и съпругът ѝ посещават стара шотландска мелница, където пшеницата и овесът се мелят по стара технология, за да бъде приготвено перфектното брашно, с което може да се направят подобни крекери. 

Пробвайте рецептата за печивото, продуктите за което ще откриете ТУК. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари