IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 причини защо да се радваме на есента

21 септември 2020 08 30

Няма смисъл да изпитвате носталгия по лятото

Снимка: Istockphoto

Към края на септември много хора започват да изпитват носталгия по лятото. Слънчевите дни стават все по-малко и по-кратки. Вечерите на открито са все по-хладни и по-редки. Много от нас започват да усещат меланхолично настроение по отминаващото лято. Вместо да се оставяте на тези мрачни спомени, опитайте се да гледате на есента като на един от най-хубавите сезони от годината.

А ето и кои са невероятните предимства на предстоящия сезон:

1. Сезонът е топъл

Предстоят красиви и топли есенни дни. Истината е, че тази година у нас лятото беше сравнително хладно и дъждовно. От друга страна есента през последните години е топла и приятна и можем да се надяваме, че и този път ще е такава. Освен това, когато навън е горещо, на никого не му се работи, докато по-умерените температури са по-подходящи да се настроим за служебните си ангажименти като цяло. А и все още сме с месеци далеч от хапливия януарски студ, пък и небето навън все още е яркосиньо!

2. Храната през есента е най-питателна

Все още можем да включваме в менюто си много салати от свежи, пресни зеленчуци и да хапваме множество сочни сезонни плодове.

3. Дрехите са по-разнообразни

Есенният гардероб може да бъде в пъти по-красив и стилен от летния. Не ни разбирайте погрешно. И ние обичаме безгрижната лятна визия, но пък през есента наистина можете да бъдете много по-креативни по отношение на тоалетите си. Все още е достатъчно топло за по-къси рокли, но спокойно можем да носим и други дължини. Сега е моментът да заложим на тоалети на пластове, като винаги имаме подръка някаква лека връхна дреха – жилетка, яке, сако, която да добави елегантност към визията ни.

Възможността за носене на повече и по-разнообразни аксесоари през есента също не е за пренебрегване. Например, вече спокойно можете да излезете с ботуши до глезена или до коляното. Можете да завършите визията си с подходяща шапка или с прекрасен шал, без да ви става топло.

4. Есента е красива

Дългите летни дни и вечери са прекрасни, но нищо не може да се сравни с цветовете на есента. Златните листа, независимо дали са все още по клоните на дърветата или са в краката ни, са дар от майката природа. Есенната разходка сред гората и/или в планината наистина носи радост за душата.

5. До Коледа остават няколко седмици

Почти всички обичат Коледа, така че трябва да отчетем факта, че с есента и Рождество Христово се приближава. В момента остават само около 14 седмици, които знаем, че ще минат светкавично.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари