IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Кой ще предизвика драма на празничната сбирка?

17 декември 2020 17 30

Вижте кои знаци са склонни да внесат напрежение по време на семейното тържество

Istock

Независимо дали сте се събрали на празнична вечеря с членовете на вашата фамилия, или сте решили да посрещнете Коледа и Нова година с най-близките си приятели, светлината в тези два дни може да бъде помрачена от малко драма по време на сбирките.

Нека си признаем – годината беше трудна за всички и много хора по-изнервени от обикновено. А и по принцип празниците не са истински без малко караници, покрай някоя прегоряла гозба или за това коя програма да се гледа по телевизията. И така, кой най-често създава всички драми по време на празничните събирания? Има няколко зодии, които обичат да влизат(често несъзнателно) в ролята на дразнител.

Вижте кои са 3-те знака, които най-вероятно ще внесат напрежение на празничните партита, и кой е знакът, който ще се опита да разсее това напрежение.

Обичайните заподозрени:

Овен

Овенът е първият заподозрян, който може да осуети мирната и задушевна обстановка по време на празничната вечеря. Представителят на този знак може да бъде доста весел и забавен и да внесе много енергия и усмивки по време на вечерята, но също така може да се изпусне и да спретне нетактична, дебелашка шега или коментар за чужда сметка. Така той може доста да обиди някой от присъстващите и цяла вечер всички да се чувстват неловко. Този огнен знак е ориентиран към действие, но без да мисли за последствията. Каквото му е на ума – това му е на уста. Тоест, докато някой негов близък отпива глътка от третата си чаша вино/ракия, той може да му направи такава забележка (например, че пие твърде много и за това има проблеми в живота), че обидата и унижението да се възцарят на трапезата. Проблемът е, че ако Овенът усети, че е сгафил, той няма да се извини, а по-скоро без колебание ще си тръгне внезапно. Това може да допълни драмата в празничния ден, особено ако донесе разочарование и ужасено изражение на близък роднина (майка/баба и т. н.).

Водолей

Хората от този знак не са конфликтни или нетактични, но са склонни да започват безсмислени дебати, било то на политическа, екологична, социална или спортна тема. Водолеите са екзистенциалните мислители в зодиака и не обичат да водят малки, незначителни разговори, особено на маса с повече хора. Вместо това те искат да проведат някакъв сложен дебат на по-значима, по-глобална тема (сега има доста такива). Те обаче имат твърде силни позиции и убеждения, които обикновено се опитват да наложат над останалите, ако не могат по друг начин, то чрез спор. Водолеите няма да се успокоят докато не извадят всички факти и цифри в своя защита, за да докажат тезата си. В това време те могат да проведат дълъг, досаден монолог, който да убие настроението на цялата маса. Докато върви тирадата им, никой няма да посмее да ги прекъсне, но е възможно присъстващите, един по един, да започнат да стават от масата – кой за да си вземе меденка с джинджифил, кой за да иде до тоалетната... В общи линии Водолеят може да развали мирната и задружна атмосфера по време на празника.

Дева

Хората от този знак са склонни да пристигнат на празненството и почти веднага да започнат да се държат като технически, санитарен или качествен контрол. Най-вероятно те ще започнат фино да критикуват домакина за опаковъчната хартия на подаръците, за претрупаната коледна украса, за избора на салфетки и др. А иначе Девите имат най-чистите и добри намерения. Те ще пристигнат по-рано на сбирката, ще поднесат букет цветя (или коледна звезда) на домакина, ще му донесат домашни (здравословни) курабийки и т. н. Но те понякога могат да отидат твърде далеч в стремежа си към съвършенство. Всички знаем, че Девите са перфекционисти. Те имат ясна представа за това как трябва да премине събитието, без много-много отклонения. Ако те са домакините в големия празничен ден, те ще приготвят страхотна вечеря, ще декорират красиво масата, ще водят интригуващи разговори, така че на никой да не му е скучно. Но ако нещо се обърка дори и леко, Девата веднага ще открие виновника и ще му каже: „Ти избра да купиш това кисело вино! Аз щях да взема по-хубаво!“ Девите просто искат нещата да вървят по план, иначе се превръщат в досадни критици.

Посредникът:

Близнаци

Изброихме трите зодии, които най-вероятно могат да внесат драма на празничната сбирка, а това е знакът, който може да се опита да разсее напрежението. Близнаците са подвижен, въздушен знак. Те са закачливи и позитивни и винаги общуват с лекота. По време на напрегнати срещи или разгорещени разправии, те са тези, които могат да успокоят нещата най-бързо. Близнаците могат да намерят общ език почти с всеки. Планетата на комуникацията – Меркурий е техен владетел и те я използват чрез проява на остроумие и находчивост. Ако усетят, че например братовчедка им е засипана с нетактични въпроси от роднини, за това кога ще има деца, Близнаците ще ѝ помогнат, като насочат вниманието на всички към някаква друга, любопитна тема за разговор. Те обичат и умеят да обединяват концепции, идеи и хора. Те имат невероятната способност да разсейват напрежението, да подобряват настроението и атмосферата по време на събирания с много хора.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари