IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да сте по-оптимистични в живота, въз основа на зодията си

4 февруари 2021 17 30

Разберете как да бъдете по-позитивни в тези бурни времена

Istock

Всички искаме да сме малко по-оптимистично настроени особено в тези бурни времена. Но как да заглушим този наш вътрешен глас, който ни нашепва лоши сценарии за бъдещето? Понякога този вътрешен глас е толкова силен (особено когато гледаме новините), че направо ни съсипва деня и дори седмицата с черни мисли.

В астрологията склонността на всеки един знак към песимизъм или оптимизъм често се свързва с мястото, където зодиакалният знак попада спрямо сезоните. Например, ако знакът ви попада в началото на нов сезон, както Везни, с които започва есента, може би сте по-позитивни.

Ето и как да бъдете по-големи оптимисти в живота, базирано на вашата зодия:

Овен

Никой не би описал Овена като мрачен. Той е известен със своята увереност и оптимизъм в началото на нещо, но трудно тази негова нагласа остава до края. Той излива цялата си енергия в започването на нещата, но оптимизмът му често се изгубва в процеса. Овенът по природа е ентусиаст, който се вълнува в началото на всеки нов проект, но по-късно инерцията и рутината убиват радостта му. За да не губи оптимизма си, той трябва да мисли в перспектива и да се опита да намери радост в самия процес.

Телец

Телецът не е особено оптимистичен по природа. За щастие той е трудолюбив и упорит. Телците трябва да внимават да не станат твърде предпазливи заради жаждата си за сигурност. Те са склонни да живеят в най-лошия сценарий, само и само да не рискуват да започват живота си наново. Имено това не трябва да правят. Те трябва да се изправят пред промените в живота по-смело. Вместо да се тревожат какво може да се обърка, те трябва да се замислят за всички прекрасни неща, които биха могли да им се случат, ако рискуват.

Близнаци

Близнаците обичат промяната, така че имат малко предимство, когато става въпрос за оптимизъм. Те обичат да се запознават с нови хора, да започват да четат нова книга, да изучават нов език или друго умение... Въпреки това, настроенията им са доста променливи и те си имат своята песимистична страна. Когато се оставят на нея, Близнаците могат да са много напрегнати и осъдителни. Те трябва да разпознават това свое поведение и да се запитат защо са черногледи в определени дни. Не трябва да забравят, че всичко лошо ще отмине с времето и слънцето пак ще изгрее на тяхната улица.

Рак

Суперчувствителността на Рака е негова благословия, но и проклятие. Когато Ракът се чувства зле, той е склонен да се изолира и да отказва комуникация. Това го прави още по-голям песимист. Ракът трябва да прекарва повече време навън (и сред природата) и то всеки ден – дори ако това означава просто разходка до близкото кафене. Разходката навън ще му помогне да се разведри и да не е толкова мрачен. Неговата мантра за оптимизъм трябва да е: „Аз отговарям за това как се чувствам и избирам щастието.“.

Лъв

Лъвовете нямат проблем да бъдат оптимисти за себе си и бъдещето си. Те имат безкраен капацитет за развлечения и често предават своя оптимизъм на хората около себе си. Но когато един Лъв се почувства застрашен от нечий чужд блясък, който иска да го засенчи, той може да стане студен, завистлив и агресивен. В такива дни Лъвът е сърдит на целия свят. В такива моменти представителят на тази зодия трябва да си припомня, че на света има достатъчно светлина за всички. И най-вече, че успехите на другите хора не са негови провали.

Дева

Девата е друг знак, който не е особено голям оптимист, особено що се отнася до собствените ѝ идеи и планове. Липсата на контрол над нещата може да изпрати Девата в торнадо от негативни мисли. Перфекционизмът на Девата не ѝ позволява да вижда нито един проект като „достатъчно добър“. Когато Девата попадне в спирала от негативни мисли, тя трябва да разсее вниманието си с нещо друго и след време да се върне на проблема с по-свеж поглед. Така тя ще може да види по-ясно ситуацията и да я оптимизира според високите си стандарти.

Везни

Очарователните Везни са родени с позитивна нагласа към света. Те са безнадеждни романтици, които обаче са склонни да си навлекат проблеми, оставяйки се на този свой оптимизъм да ги заслепява в не малко житейски ситуации. Те просто искат всички да са щастливи, но накрая все някой е неудовлетворен. Те трябва да се научат от време на време да свалят розовите очила и да приемат, че в живота има и лоши, трудни моменти. Тези етапи обаче преминават и точно от тях научаваме най-много за себе си.

Скорпион

Скорпионите са склонни към интензивни пристъпи на оптимизъм и съответно на песимизъм. Когато се появи песимистичната им страна, Скорпионите могат да станат потайни и обсебващи. Те се фиксират върху лошите събития в живота си по един негативен начин, мислейки само за вредите, но не и за поуките. Те трябва да се опитат в такива моменти да простят на себе си и на другите и да продължат с живота си напред. В началото може да им е трудно, но в крайна сметка могат да възпитат у себе си малко по-добронамерена нагласа.

Стрелец

Поздравления, Стрелци, вие сте най-оптимистичният знак в зодиака! Вие винаги сте готови да победите всички големи житейски препятствия. Вие сте от хората, които мотивират другите с мъдри и вдъхновяващи слова и истории. Въпреки че Стрелецът винаги има надежда за промяна към по-добро, все пак и той може да стане жертва на песимистичните си мисли. Проблемът е, че той не е свикнал да се справя с такъв вид чувства и му е по-трудно да ги преодолее сам. В такива моменти Стрелецът се нуждае от приятел, който да върне усмивката на лицето му.

Козирог

Козирозите са хиперкритични към себе си и са склонни да изглеждат угрижени. Те обикновено са песимисти, но все пак умеят да виждат доброто в заобикалящата ги среда. Те най-успешно се разтоварват от лошите си мисли, когато не се изолират в собствената си компания, а се обграждат с приятни хора, които обичат и за които ги е грижа. Непринуденият разговор може да повдигне духа и настроението и на най-затормозеният с лоши мисли Козирог. Хората от този знак не трябва да забравят да се обичат, независимо от всичко.

Водолей

Водолеите нямат проблем да градят големи, оптимистични визии за бъдещето, но имат проблем в това да виждат доброто в настоящето. Те са цинични и понякога се изгубват в екзистенциалните си разсъждения за това накъде е тръгнал светът. Те трябва да се постараят да живеят за момента и да бъдат благодарни за това, което имат в настоящия момент. За тях е добре да се научат да медитират или да си намерят хоби, с което да се разтоварват, особено когато са напрегнати и/или твърде погълнати от грижи.

Риби

Рибите обикновено са оптимистични хора, но тъй като са съпричастни и чувствителни, те са склонни да поемат от песимизма на другите. Рибите трябва да внимават с какви хора се обграждат и да се опитват да избягват такива, които им действат негативно. Те са изключително податливи на емоциите на другите, като ги приемат за свои твърде лесно. Когато се чувстват песимистични, те трябва да идентифицират източника на чувствата си и така ще могат да ги преодолеят по-бързо.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари