IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 трика да запазите стила си безупречен

5 септември 2021 16 30

И винаги да изглеждате представителни

Снимка: Pexels

Случвало ли ви се е да облечете любимия си тоалет и малко след това да видите, че фон дьо тенът ви вече се е отпечатал на яката? Или да отидете на обяд и докато овкусявате салатата си, да се накапете с нещо мазно? Подобни неща се случват и няма как да ги предвидите. Важното е да знаете какво да направите, когато се случат. Ето няколко трика, които ще ви влязат в употреба:

Как да премахнете петна от грим от дрехите

Когато сменяте дрехи, след като сте се гримирали или пък се гримирате, преди да сте се облекли, често остават малки петна от грима ви по тоалета. За петната от сенки можете веднага да опитате мляко за премахване на грим, но за по-тежките консистенции като фон дьо тен и червило, ползвайте крем за бръснене. Нанесете малко на петното и оставете за 5-10 минути, след което почистете със студена вода.

Как да запазите денима да не се изтърка

С времето денимените якета и дънки се изтъркват. За да запазите по-дълго цвета и плата, перете със студена вода и обратното. Ако искате да постигнете ефекта на изтъркани джинси, перете с много топла вода.

Премахване на мазни петна

Вероятно сте чували, че трябва да втриете сол или ракия, но накрая виждате, че петната остават. Вместо това следващия път сложете бебешка пудра и оставете да престои една нощ. Проверете на сутринта и ако все още петното се вижда, повторете за още една нощ.

Не разполагате с ютия подръка?

Ако имате грозна гънка, а не разполагате с ютия подръка, може да спасите положението със сешоар. Просто впръскайте малко вода върху гънката и изсушете с устройството. Ако платът позволява и гънката е по-устойчива може дори да опитате с преса за коса.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари