IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От маратонките в залата до токчетата в студиото на сутрешния блок – Мария Константинова

22 март 2021 16 30

Красавицата влиза в ново амплоа – водещ на „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR

Снимка: Bulgaria ON AIR

Тя е млада, красива и със сигурност доста умна. Тя знае английски и френски и не се притеснява да ги използва. Обожава баскетбола и спорта, с който е закърмена от много малка. Тя е Мария Константинова – новото лице на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR, където вече си партнира с Мирослав Димитров.

Усмихнатата Мария, която ще буди всяка сутрин зрителите на „България сутрин“, избира журналистическата професия неслучайно. Още като дете тя гледала с интерес новините и си представяла как някой ден ще е пред камера.

„Мечтаех си да бъда водеща на новините. Имах истински микрофон вкъщи и често се упражнявах пред огледалото“, спомня си тя.

След като завършва образованието си в Благоевград, Константинова изкарва бакалавърската степен по „Журналистика“ и магистърската по „Връзки с обществеността“. После записва докторантура. Днес, поемайки поредното предизвикателство, тя се надява, че благодарение на него ще успее да се усъвършенства и един ден да остави следа – подобно на водещите, на които се е възхищавала.

Мария-Константинова

„Журналистиката за мен е посветеност – да бъдеш полезен на хората“, казва още тя и посочва, че да бъдеш журналист в днешно време е „огромна отговорност“, а работата определено е това, което да го вдъхновява и обогатява.

Още като студентка Мария има възможността да влезе „в кухнята“ на националните ни радио и телевизия, където да черпи от опита на утвърдени имена. След това става част от екипа на Националната баскетболна лига и отразява срещи от мъжкото първенство.

„... Спортът пък е другата ми голяма страст. Бих казала неразделна част от живота, тъй като благодарение на родителите ми съм закърмена със спорт“, разкрива още Мария. Чудите се защо? Освен от баскетбол, тя се интересува от футбол и много други спортове, а гледането на мачове е сред любимите ѝ занимания.

мк

Още като ученичка Константинова тренира спортни танци и често прекарва часове в залата. Оттам идва и нейната дисциплинираност, която е предимство във всяка журналистическа редакция. Поела поредната отговорна задача, тя заменя удобните маратонки с високи токчета и се впуска смело в политическата журналистика.

Водена от своето любопитство, Мария спира редакторската работа в News.bg, за да се присъедини към екипа на Bulgaria ON AIR.

„Един добър журналист не трябва да си позволява да губи своето любопитство, защото то е водеща сила в нашата професия“, категорична е тя.

В свободното си време, когато тя и Миро Димитров няма да са на екран, може да срещнем тв водещата сред природата, защото обожава разходките на открито. Иначе четенето е друго нещо, което прави, когато не гледа спорт.

Мария Константинова

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Айда бе ( преди 1 година )
Да пази Господ от такива фейсбук "красавици", то грозно та дрънчи айде да погледнем реално нещата вече все пак сме 2023 година
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар