IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Снимка за бъдещето: Анджелина Джоли се покри с пчели

21 май 2021 16 30

Вижте каква е историята на впечатляващия кадър

Снимка: Getty

Новата снимка на Анджелина Джоли може сериозно да ви изплаши, но целта ѝ всъщност е да ви накара да се замислите.

45-годишната актриса позира за корицата на списание National Geographic, но този път фокусът не пада върху нея, а върху опазването на околната среда и нейните жизненоважни животни. В чест на Световния ден на пчелите, отбелязан на 20 май, Джоли реши да покаже колко много я е грижа за бъдещите поколения и че по никакъв начин не се страхува от ужилване.

Опитвайки се да привлече внимание както към усилията за опазване на пчелите, така и към организацията Women for Bees, на която тя е кръстница, Анджелина си партнира със забележителни звезди за последната си фотосесия, направена от Дан Уинтърс. Фотографът черпи вдъхновение от портрета на пчеларя Роналд Фишер, който позира без риза и е покрит с пчели. Снимката е от 1981 година и е направена от Ричард Аведон.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VMD (@vision_meets_design)

Четири десетилетия по-късно Джоли използва същия феромон, който е използвал и Аведон, за да привлече летящите насекоми. „Беше толкова смешно да се намирам в караваната за грим и прически и да се поливам с феромони“, казва актрисата в интервю за National Geographic. Било ѝ е забранено да се къпе три дни преди фотосесията, защото иначе тялото ще абсорбира ароматите на шампоан, душ гел, балсам и други продукти и по този начин ще обърка пчелите.

Докато Джоли поставя защитни предмети в носа и ушите си, за да не могат насекомите да влязат, една пчела все пак е намерила начин да притесни звездата. „Имаше един настоятелен представител, който постоянно се опитваше да влезе под роклята ми. Тогава си помислих, че това може би е най-лошото място, на което можеш да получиш ужилване“, обяснява тя. Пчелата остава под роклята в продължение на цялата фотосесия, но за щастие не прави никакви поразии. След приключването на снимките Джоли просто вдига роклята и насекомото излита.

Тъй като портретът е предназначен да защитава един от най-важните опрашители на природата, а не да го стресира, Анджелина е трябвало да направи всичко възможно, за да не притеснява любопитния си гост. „Ще прозвуча като една от моите будистки практики, но просто ми беше много приятно да съм свързана с тези красиви създания“, казва тя. Обяснява, че е трябвало да е напълно неподвижна през цялото време, което не е било никак лесна задача.

„Мисля, че част от страха, който се свързва с пчелите е, че това същество понякога изглежда опасно и смразяващо. И затова всеки се пита как можем да живеем с него, без да си пречим. Истината е, че споделяме една планета. Ние сме зависими едни от други. Това е, което трябва да се знае и да се напомня всеки ден“

През юни Джоли ще се насочи към Прованс, за да се обучава по пчеларство, като ще се присъедини към първите 10 жени, които ще участват в програмата „Жени за пчелите“. Инициативата, основана от ЮНЕСКО и компанията Guerlain, има за цел да обучи 50 жени от пет биосферни резервата да станат пчеларски предприемачи.

„Жените са толкова способни. И има много жени в различни области по света, на които не им е била дадена възможност да развият таланта си“, обяснява Джоли. Според нея, те имат желание да се научат и притежават страхотни бизнес инстинкти.

КоментариКоментари