IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

12-те зодии и грешките им с парите

5 юни 2021 19 30

Разберете какви грешки допускате с финансите си, базирано на зодиакалния ви знак

Istock

Любопитни ли сте какви грешки допускате във финансов план? Липсата на достатъчно пари не е единственият проблем с личните финанси, който човек може да има. Твърде големите разходи, трупането на излишни ресурси и дори бюджетирането до степен на обсебване могат да окажат отрицателно влияние върху начина ви на живот.

Всеки зодиакален знак си има своите уникални препятствия, когато става въпрос за парични проблеми. Представителите на12-те зодии гледат на своето богатство, мислят за него и го управляват с различен подход. Вижте какъв е той и си извадете своите поуки.

Дано тази информация ви помогне да си взаимодействате с вашата заплата, спестявания и разходи по-разумно.

Когато разберете своите финансови грешки, ще можете да се опитате да ги изкорените, а това ще ви донесе повече щастие и удовлетворение.

Овен

Овенът никога не позволява на изтънелия му портфейл да го спре от преследването на приключения. Това отношение към личните му финанси може да му позволи голяма свобода, но и да го вкара в сериозни лични дългове. Овенът трябва да е по-внимателен с парите си и да се опита да мисли дългосрочно. Той трябва да се научи да управлява импулса си, който го насърчава да харчи безсмислено и да източва кредитната си карта за неща, които не са му от първа необходимост.

Телец

Разумните хора от зодия Телец рядко се оплакват от липсата на достатъчно пари. Те са надарени с талант да управляват добре финансите и ресурсите си и най-вече – те умеят да ги задържат, а с времето генерират изобилие дори и в разгара на икономически колапс. Телецът обаче също понякога има парични проблеми. Те са свързани с това, че той обича да трупа пари, дори когато вече има достатъчно от тях. Телецът обикновено страда от усещането за недостиг и все си мисли, че ще изгуби богатството си. Той трябва да се отпусне и да повярва, че Вселената ще му даде точно толкова, отколкото се нуждае.

Близнаци

За Близнаците съпротивата срещу краткосрочните разходи за дългосрочни цели е предизвикателство, особено когато имат двойствено мнение. Този свръхсоциален знак в крайна сметка е склонен да похарчи цялата си заплата за една вечер, в името на купона. После пък е силно разочарован от постъпката си, защото не може да си позволи тази почивка, за която е мечтал. Ако сте Близнаци, насилете се да спестявате пари. Само тогава ще можете да постигнете финансовите си цели. Начинът ви на безразсъдно харчене може да саботира просперитета ви и цял живот да се чувствате финансово нестабилни.

Рак

Ракът се влюбва в концепцията за финансова сигурност повече от всеки друг знак. В опит да се предпази от бъдещи бедствия, Ракът обикновено заделя част от всяка своя заплата в спестовна сметка. Това звучи много разумно, но все пак хората от този знак трябва да се научат да се радват повече на плодовете на своя труд. Не е хубаво да се фокусират само върху това да трупат спестявания за необозримото бъдеще, защото така не могат да се наслаждават на живота си днес и сега. Няма да можете да върнете времето назад и да преживеете отново някои важни моменти от настоящето, независимо колко подплатена ще бъде вашата банкова сметка след време.

Лъв

Лъвовете обичат да харчат парите си за луксозни предмети, които често не са им необходими. Изисканите вещи, скъпите ресторанти, пищните подаръци и марковите дрехи са по вкуса на Лъва, но често натежават на джоба му твърде много. Лъвът иска да е кралска особа и вярва, че целта оправдава средствата, но невинаги е така. За да се научи да се възползва максимално умно от парите, които изкарва, Лъвът трябва да разбере, че ще може да достигне финансова стабилност, но само ако не харчи до стотинка всичко, което изкара.

Дева

Девата е квалифицирана в избора на дългосрочни инвестиции, където би могла да спечели в дългосрочен план. Но на каква цена? В стремежа си към стабилност хората от този знак често са готови да продадат дори и най-ближния си. В името на печалбата те понякога се съгласяват да участват в дела, които не са в унисон с моралния им кодекс. Със сигурност Девите трябва да се пазят от инвестиции в съмнителни бизнес начинания. Освен това представителите на този знак трябва да обръщат повече внимание и на духовната страна на живота, а не само на материалната.

Везни

Везните харчат трудно спечелените си пари, сякаш имат какво да доказват. За да се покажат пред другите те могат да предложат да платят скъпата вечеря в ресторанта на голямата си компания, изхарчвайки цялата си заплата, а после цял месец да се чудят как да свържат двата края. Везните искат да доставят удоволствие на близките си и така да внасят хармония в живота им. Именно заради това те не умеят да създават граници, които да им помогнат да спестят парите, от които се нуждаят. Везните трябва да се научат да казват по-често „не“ на другите, когато това засяга личните им финанси. Това важи с особена сила, когато става въпрос за даване на пари назаем.

Скорпион

Най-големият проблем с парите на Скорпиона е да прецени и преосмисли стойността им. Хората от този знак понякога са склонни да обезценяват парите си и така стигат до форма на финансова злоупотреба. Някои Скорпиони са склонни да харчат повече, отколкото изкарват, за да се издигнат над собствените си нереалистични очаквания. Този тип хора трябва да поставят по-малко тежест върху материалните неща и да разберат, че някои вещи просто не си заслужават цената. Скорпионите също така трябва да осъзнаят, че с пари не могат да си купят нито любов, нито здраве, нито уважение.

Стрелец

Стрелецът не може да устои, когато става въпрос за импулсивни покупки, които да удовлетворят временната му нужда. Необходимостта на хората от този знак непрекъснато да се движат, може да ги подтикне да се впускат в скъпи пътешествия до далечни страни, дори когато знаят, че тази постъпка ще разклати финансовата им стабилност. За да разрешат своите икономически проблеми, Стрелците трябва по-внимателно да наблюдават своите собствени навици за харчене. Когато се научат да не правят излишни разходи, подтиквани от емоцията, те ще могат по-добре да държат под контрол своите спестявания.

Козирог

Козирогът е опитен в бюджетирането. Той знае какво му е струвало спечелването на всяка една стотинка в джоба му и затова дълго обмисля как точно да я похарчи. Това умение му дава финансова сила и способността да поддържа постоянен поток от доходи, които се вливат в спестовната му сметка. Ако обаче Козирогът прекали с манията си за трупане на пари, бюджетът му може да стане толкова скромен, че той напълно да забрави да се забавлява. Козирогът трябва да разбере, че няма нищо лошо от време на време да бърка в касичката си и да изхарчи някой лев за нещо хубаво, макар и непредвидено.

Водолей

Що се отнася до парите, най-големият проблем на Водолея е, че живее в бъдещето. Хората от този знак са мечтатели, които добросъвестно вярват, че в крайна сметка всичко ще се подреди и ще завърши добре. Те са убедени в щастливата развръзка на нещата, но този оптимизъм може да ги накара да пожертват краткосрочното си здраве, поемайки излишен стрес и риск, в стремежа си да изпълнят финансовата си визия. Това понякога ги спира да реализират пълния си потенциал за печалба, защото по пътя си са пренебрегнали и/или подминали някои червени лампи и предупреждения.

Риби

Най-големият проблем на Рибите с парите е, че те просто не се интересуват много от тях. Хората от този знак са работливи, но някак предпочитат да се извисяват над стойността на парите, които според тях са създадени от човека, за да му служат, а не за да му създават стрес. Но докато Рибите нямат проблем да живеят в свят на сънища, където парите нямат значение, то те все пак се нуждаят от помощта на човек от друг зодиакален знак, който да им помогне с бюджетирането. Рибите трябва да разберат, че дори и да се преструват, че парите не съществуват, това няма да накара капитализма да изчезне. Добре е да се научат да бъдат малко по-ангажирани в този материален свят. В същото време е добре да помагат на другите знаци да процъфтяват извън законите на търсенето и предлагането.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари