IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

5 зодии, които имат навик да се държат отбранително

15 юли 2021 17 30

Те са докачливи и все смятат, че някой ги напада словесно, дори когато това не е така

Istock

Има хора, които имат навика да се държат отбранително при общуване. Те са докачливи, лесно се засягат и все смятат, че някой ги напада словесно, без това дори да е така, поне в повечето от случаите.

Представителите на 5 зодиакални знака са склонни да се държат именно по този начин. Те са винаги нащрек в желанието си да се предпазят от чуждия натиск, като често атакуват първи, дори когато пред тях няма чак толкова големи признаци на опасност. Хората от тези знаци обичат да се държат отбранително в ситуации, които често са напълно безопасни, било то на физическо, емоционално или словесно ниво.

Те просто винаги реагират защитно без достатъчно уважителна причина и обикновено поведението им се възприема за предизвикателно, заядливо, грубо и дори агресивно.

А ето и кои са тези знаци:

Овен

Представителите на зодия Овен обикновено смятат, че трябва да разчистват пътя си към върха. Те като цяло нямат доверие на другите и приемат живота си като поредица от битки, които трябва задължително да спечелят. Те са много конкурентни, агресивни и имат голямо его, което пък подхранват именно от спечелените спорове, конфликти и т. н. Овенът се чувства добре и по-сигурен, когато се отбранява. Той вярва дълбоко в себе си, че ако се „остави“ на другите, те ще го прецакат или подведат. Или казано с други думи, той знае, че ако не се държи като хищник, ще е в ролята на жертвата.

Телец

Имайте предвид, че Телецът (все пак е бик) е готов да се отбранява до смърт, ако се наложи! Хората от този знак са склонни да се защитават здраво и са абсолютно непоклатими в позицията си. На тях не им пука как ги възприемат другите, дали ги мислят за луди параноици или за грубияни – ако те са решили, че някой им е нарушил правата или ги е съдил несправедливо или погрешно, те са готови на всичко, за да поправят това. Никога няма да успеете да излезете наглава с Телеца, ако го засегнете по някакъв начин. По-скоро ще влезете в черния му списък!

Близнаци

Близнаците са склонни да се чувстват нападнати от другите, независимо дали са или не са. Това е част от онова, което им придава този красив невинен поглед в очите. Те сякаш просто чакат някой да не се съгласи с тях, само за да могат да започнат да се оправдават и/или отбраняват настоятелно. Близнаците искат да знаете, че не можете да злоупотребявате с тях. Те правят всичко по силите си, за да се уверяват, че са се изолирали и предпазили по най-успешния начин. В крайна сметка хората от зодия Близнаци, са наистина опърничави, имат нисък праг на търпение (лесно се изнервят) и много обичат да се оправдават за някакви неща.

Дева

Девата е много отдадена на това, което обича, независимо дали става въпрос за хора, домашни любимци, религия или родина. Тя трудно заобичва, но също така трудно разлюбва, а това означава, че не допуска лесно хора в своя свят. Тоест, ако се опитате да се сближите твърде бързо с Девата, дори да се държите супер приятелски, тя ще предположи, че имате користни цели и искате да се възползвате от нея. Тогава Девата става силно отбранителна – заядлива, сприхава и груба.

Рак

Когато Ракът се чувства заплашен, той става студен, твърд и напълно непримирим. Запомнете това: Ракът не прощава. Той издържа на всяка една болка, но има склонност да не се отърсва лесно от лошия си опит, особено във взаимоотношенията и да го пренася напред в следващите си връзки. С Рака сте виновен до доказване на противното. Ракът автоматично приема, че вие ще се опитате да го предадете и заради това ще иска да се увери, че и вие ще страдате като него, ама ще сте първи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Motorol ( преди 1 седмица )