IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой женски архетип сте според Таро – Жрица, Императрица, Сила или Звезда?

12 септември 2021 19 30

Вижте как да го определите

Снимка: Pixabay

В тестето на картите Таро има четири женски архетипа, които съдържат сценарии за женски съдби и описват различни типове жени от гледна точка на основните митологеми на човечеството. Как да определите своя архетип и да приложите тези знания в живота?

Архетипите са „програми“, присъщи на нас, които определят сценариите на целия ни живот. Благодарение на архетипите се формира възприятието за света и себе си, определят се житейските позиции и се очертават приоритети, пише marieclaire. Архетипите се намират в нашето подсъзнание и ни свързват с миналия опит на цялото човечество, от най-древните му времена.

Ако разберем нашия архетип, можем да предвидим развитието на предстоящите събития и да анализираме това, което вече се е случило в живота ни, да осъзнаем силните и слабите си страни и да изберем най-правилната и ефективна стратегия на поведение за решаване на определени проблеми.

Има ли начини да определите кой архетип е доминиращ в живота ви?

Картите Таро могат да ни помогнат в това. Тестето Таро се състои от 78 карти, които обикновено се наричат ​​Аркана. Коренът на думата „Аркан“ се отнася до латинската дума arcanum, което означава „мистерия“ или „загадка“. А това означава, че пред нас са не само 78 карти, а 78 тайни, които са готови да ни бъдат разкрити. Таро може да бъде истински пътеводител за собствения ви живот.

И ако 56-те така наречени малки аркани ни разкриват тайните на причинно-следствените връзки на външното пространство и онези събития, които ни се случват, то 22-те големи аркана са ключовете към вътрешния ред на самия човек и представляват 22 архетипа, включително женски.

Днес ви представяме 4 аркана, свързани с 4-те основни женски архетипа – Жрица, Императрица, Сила и Звезда.

Аркан Жрица – архетип на „девствената богиня“

Това означава, че водещият архетип на жената е една от девствените богини – Артемида, Атина или Хестия, а този архетип дарява жената със самодостатъчност. Тя се превръща в „единствената за себе си“. Душата на такава жена не принадлежи на никого, независима е от мъжете. Тя не се интересува от мнението на патриархалното общество за това какво трябва да направи. Жена с този архетип винаги привлича мъжете като неразгадана загадка.

Този архетип отваря пътищата за самореализация пред жената, където пожелае, дори ако според общоприетото мнение това са мъжки пътища. Тя е подходяща и за самоизразяване чрез всички видове изкуство, творчество, медитация.

Аркан Императрица – архетипът на „богинята майка“

Аркан Императрицата изобразява красива бременна жена и се свързва с архетипа на богинята майка, чийто образ е бил при почти всички народи – Ищар, Кибела, Изида, Деметра и много други. Носителите на този архетип са надарени с такива качества като готовност за жертви и отдаденост, желание да контролират всичко, да се чувстват като източник и корен на всичко, което се случва. Чувстват се чудесно както в ролята на майка на семейството, така и в ролята на лидер. За тях основният смисъл на живота и самореализацията е грижата за другите и култивирането на нещо ново.

Аркан Сила – архетипът на „богинята на любовта“

Аркан Сила символизира богините на любовта. Един от най-ярките представители на тази красива галактика е, разбира се, Афродита, която от векове вдъхновява художници, поети и любовници. Жените с този архетип са надарени със сексуален магнетизъм. Те са в състояние да разпалят огън в мъжете и да ги вдъхновят за всякакви подвизи. Такива жени се отнасят към живота като към творчество, малко се интересуват от мъжете като съпрузи или бащи на децата си – във взаимоотношенията за тях е важно да има общ творчески огън, общ полет. Смисълът на живота за такива жени е да вдъхновява и събужда. За тях е много важно да се научат да чуват не само сърцето си, но и гласа на разума.

Аркан Звезда – „богинята на вечната женственост“

Аркан Звезда символизира архетипа на Персефона, богиня, която може да съществува както в света на живите, така и в света на мъртвите, тъй като майка ѝ е богинята на плодородието Деметра, а съпругът ѝ е бог на подземния свят – Хадес. Жените с проявен архетип на Персефона са пряка илюстрация на израза „в моята слабост е моята сила“. Те не показват външно собствената си воля и винаги са подчинени на някого, но в същото време те блестят отвътре със светлината на пътеводна звезда и да станат водачи в неизвестното за своите партньори.

Как да определите своя архетип?

Извадете 22-те големи аркана от пълната колода, след това намерете там 4 карти, символизиращи 4-те основни женски архетипа – аркан под номер 2 (Жрица), аркан номер 3 (Императрица), аркан номер 11 (в някои колоди и номер 8 – Сила), и аркан номер 17 (Звезда).

Разбъркайте тези четири карти и извадете една от тях с въпроса: „Какъв архетип сега се проявява в моя житейски сценарий?“.

Ако сте извадили Жрицата, сега сте по пътя на самодостатъчна, реализирана жена и най-вероятно сте сами. Този аркан може да отразява вашата професионална принадлежност, ако сте лекар. Вие сте мъдри и проницателни, вашите силни страни са интелигентност и интуиция.

Ако сте извадили аркан Императрица, тогава вашият днешен житейски сценарий се развива около темата за майчинството или вие „подхранвате“ някои нови проекти, които със сигурност ще дадат плодове. Дадена ви е уникалната способност да влияете положително и конструктивно на всички около вас.

Ако сте извадили аркан Сила, това означава, че вървите по огнения път на страстите. Трябва да се пазите от прибързани решения и неочаквани конфликти. Нека огънят ви се прояви в сексуалността и творчеството, особено след като това са вашите силни страни.

Ако сте извадили аркан Звезда, тогава сте в пасивна позиция на приемане и сега това е най-разумното за вас. Може би в живота ви има конфликт в отношенията между майка ви и партньора ви и единственият правилен път за вас сега е пътят на компромиси. Дадена ви е силата на приемане и прошка.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари

... ( преди 2 години )
niama kak da sum silata na liubovta , sled kato mujut , kogoto obojavam sam mi kza 4e sum grozni4ka , debela i ne go privli4am ....nito sum imperatrica - beden 4ovek sum , a i devstvena ne sum - imam hlape .....taka 4e tazi statia ne e za men , ostavam si s toplite 4uvstva kum boiko . v mnogo li4en plan no sama , za6toto ne sum negov tip 4ovek
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар