IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Помагат ли букмейкърите в борбата с вредните хазартни навици?

24 ноември 2021 09 30

Снимка: ПР

Една от най-големите опасности, дебнещи ни от света на хазарта, е възможността да развием зависимост към залозите и рискуването на средства, които не можем да си позволим или така нареченото пристрастяване към залозите. На първо място за Winbet спорт и другите подобни компании личната отговорност е от изключително значение за недопускането на подобна ситуация, но ако все пак се е стигнало до подобен проблем трябва да знаем, че има към кого да се обърнем, за да получим помощ в справянето с този проблем.

Подкрепа е налична от компанията за залози

Първата помощ, в случай, че имаме прекалено вредни навици, свързани с хазартната индустрия, която можем да получим е именно от самата нея. Това е така, защото няма нито една букмейкърска компания, която предлага спортни залози на своите потребители или казино игри, която целенасочено да се опитва да разори клиентите си. В дългосрочен план компанията ще спечели много повече от хората с профили в платформата им, които нямат проблеми с честотата и сумите, които се залагат, защото те правят доста по-добра реклама на букмейкъра, отколкото човек, който не е съобразил финансовото си състояние. За да може една фирма да се развива положително, без значение от бранша, тя трябва да се ползва с доверието на работещите с нея (потребители, партньори и т. н.) – така че за хазартните компании е важно да няма примери за неразумни залагания, тъй като това ще намали доверието към тях.

Функция, която може да се използва в битката със зависимостта е т. нар. лимитиране на средствата, които могат да бъдат депозирани в сметката. Това е нещо, което потребителят сам може да регулира, тъй като почти всички компании предлагат подобна опция. Друго, което бихме могли да предприемем, ако считаме, че се заражда проблем с количеството време, което прекарваме в сайта на някой букмейкър и средствата, които губим, е да се свържем с хората от поддръжката. Те биха могли да ни дадат насоки за това какво да предприемем, а в определени случай дори дадена компания от бранша може да прецени да постави някой от потребителите в списък на хора със ограничение за залози. А всяка лицензирана компания има достъп до тази листа и съответно на свой ред тя няма да допусне това лице да направи залози през платформите, които тя предлага.

Каква помощ можем да получим извън сайтовете за залози?

Извън помощта, която можем да очакваме от самите букмейкъри в битката с вредните хазартни навици, можем да потърсим такава от наши близки и познати, които да ни помогнат във въздържането от неразумни залози. Това е строго индивидуално във всяка отделна ситуация, тъй като не всеки споделя с познати и приятели колко и дали залага, но все пак не бива да забравяме, че човек е склонен да се вслуша в думи на някого, когото познава. А в много крайни случаи дори може да се потърси още по-специализирана помощ, защото е възможно да се стигне до положение, в което даден потребител не може да направи реална оценка за това, което се случва със средствата му.

Не бива да забравяме, че хазартната индустрия предлага забавление, а не гарантира по никакъв начин изкарването на допълнителни доходи. От това следва, че всеки наш залог следва да бъде разумно премислен и по този начин забавлението ще бъде гарантирано, а проблемите ще стоят далеч от нас.

Автор на статията:
Tialoto.bg