IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новолуние и слънчево затъмнение през декември – време е за промени

2 декември 2021 17 30

Това е моментът да бъдете честни, неприкрити и да сте готови за ново начало

Снимка: iStock

Снимка: iStock

С преминаването на лунното затъмнение и пълнолунието, както и началото на празничния сезон, бихте си помислили, че Вселената ще ни предложи малко почивка от драматичните астрологични събития. Но има причина затъмненията да имат свои собствени „сезони“ и ние все още сме в средата на последния от годината. И когато първата седмица на декември приключи, последното новолуние и слънчево затъмнение за годината ще се случат в променливия огнен знак Стрелец.

И въпреки че е новолуние, можете да усетите, че определена глава от живота ви се затваря, тъй като това пък ще бъде последното слънчево затъмнение от поредицата Стрелец-Близнаци, която започна на 5 юни 2020 година.

новолуние, жена,

Снимка: iStock

Този интензивен момент, променящ ежедневието ни, ще започне на 4 декември точно в 9:42 сутринта българско време и ще бъде сигнал за събуждане да бъдем честни, открити и готови за промени, които неизбежно ще се появят на хоризонта.

Бъдете готови да приключите глава от живота си

Новолуния, които се случват, когато увереното Слънце се сдвои с търсещата сигурност Луна, обикновено предлагат възможност да получите яснота около нова глава в живота си, която искате да напишете през следващите две седмици, когато ще настъпи следващото пълнолуние.

А когато новолунието е придружено от слънчево затъмнение, което се случва, когато Луната хвърля сянка върху Слънцето, интензивността на момента се засилва, подчертавайки мотивацията ви да разпознаете най-истинските си емоции, да застанете в точната позиция и да вземете инициативата в ръцете си, за да поемете по изцяло нов път.

работа от

Снимка: Pixabay

Този авантюристичен, новаторски дух се увеличава от факта, че това конкретно новолуние и слънчево затъмнение се случват в свободолюбивия, смел и откровен Стрелец, който се управлява от Юпитер. Това също означава, че може да очаквате промените, настъпващи около новолунието, да засягат търсенето на истината и знанията, пътувания на дълги разстояние и изграждане на доверие в другите.

Съвпад с Меркурий подобрява комуникацията

Един от основните аспекти на това новолуние и слънчево затъмнение е връзката с Меркурий – планетата на комуникацията и технологиите, която определя начина, по който мислим и изразяваме себе си. Когато тя е в Стрелец, е по-вероятно да говорим по нефилтриран, забавен, самоуверен и философски начин.

Уран предизвиква напрежение и промяна

Новолунието ще образува и куинконс – един от най-неудобните ъгли, които могат да съществуват между две планети – към Уран, планетата на внезапната промяна и бунт, която в момента се движи през земния знак Телец. Това може да доведе до електрическа нервна енергия, която да ви накара да се чувствате раздразнени, тревожни и като цяло неспокойни. Може също така да се прояви в инцидент, при който сте принудени да направите предизвикателни промени в ежедневието си или да промените подхода си към целите в живота.

работа от

Снимка: Pixabay

Освен това, новолунието може да предизвика проблеми в съня не само заради ярко светещата Луна, но и заради връзката с Уран. Ако сте озовете будни в 2 през нощта, не звънете на старото си гадже, а използвайте времето да разберете за промените, които може да направите и помислете как най-продуктивно бихте могли да преодолеете трудностите.

Сатурн предлага заземяваща атмосфера

Въпреки че сме свикнали да приемаме Сатурн като ограничаваща планета, той също така може да ни донесе необходимата структура и сигурност в живота. Тъй като новолунието образува секстил с него, това може да ни помогне да стъпим здраво на земята и да разберем точно какви стъпки да направим, за да постигнем желания успех.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари