IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разпознайте ги – външният вид на всеки зодиакален знак

12 декември 2021 19 30

Вижте характеристиките на различните зодии

Снимка: Istock

Влиянието на зодиакалните съзвездия е толкова голямо, че се проявява дори във външния вид на хората. Внимателният наблюдател по чертите на лицето и фигурата е в състояние да определи под какъв знак е роден човек.

Какви черти на външния вид са характерни за всеки от дванадесетте знака на зодиака?

Овен

Представителите на този знак имат среден ръст и силно, атлетично телосложение. Имат тъмна кожа, изразени вежди, голям нос, волева брадичка и пищни, чувствени устни. Овните имат гъста руса или червена коса, а централната част на изображението е главата. По нея има белези на съдбата – бенки, рождени белези. Овенът се движи бързо, стремително, стои здраво на земята и има добра координация. Погледът е нахален, предизвикателен. Гласът е доста висок, дрезгав, груб. Те запазват отличната си форма до старост и изглеждат млади.

Телец

Имат красиви, хармонични черти на лицето, плътни устни. Лицето е овално или квадратно, а очите са красиви, с дълги и гъсти мигли, кафяви или тъмносиви, бадемовидни. Косата е гъста, лъскава, често тъмна на цвят. Жените предпочитат да поддържат дълги къдрици, а мъжете – бради. Вратът на Телеца е или дълъг и грациозен (за жените), или мощен и широк (за мъжете). Представителите на знака имат широки, мощни рамене, здрави са. Речта и гласът са меки и плавни.

Близнаци

Те са високи и жилави с много изразително лице. Поради активното изражение на лицето се появяват дребни бръчки по лицето, но те подхождат на Близнаците. Очите имат особен блясък, челото е широко, устните и носа са тесни и правилни. Лицето е осеяно с лунички, изражението му е малко лукаво, игриво. Цветът на косата може да бъде всякакъв, но косата е тънка. По-често носят къса прическа. При мъжете плешивите петна не са необичайни. Близнаците са естествено гъвкави и грациозни. Гласовете са силни и високи, говорят бързо. Те също така активно се движат и жестикулират.

Рак

Има много мекота, заоблени форми и извивки. Бледото им лице може да бъде с лице на луна, а бузите им румени. Носът е малък, леко обърнат нагоре. Склонността към наднормено тегло ги кара винаги да поддържат форма. Косата не създава проблеми на Рака – по-често е гъста и гладка. Цветът е много светъл или черен. Ракът има специални очи – кротки, леко изпъкнали или тесни, сякаш гледат навътре. Природата възнаграждава жените с красиви гърди, често с пикантна бенка. Винаги имат красиви ръце и малки крачета.

Лъв

Лъвовете имат дълги и красиви крака. Мъжете имат широки рамене и тесен таз. И двата пола имат отлична фигура, мускулесто и силно тяло. Лъвовете имат голяма глава с широко чело и голям, но красив нос. Кожата е тъмна. Косата е гъста, вълниста по природа, често има светли нюанси. Очите на Лъва са големи, сияещи, широко отворени, с повдигнат външен ъгъл. Главата е гордо повдигната, брадичката е леко избутана напред. Походката им е грациозна, движенията са плавни и не са бързи. Имат неприбързана реч и звучен глас с властна нотка.

Дева

Представителите на знака са строги и сдържани. Лицето им е овално, напрегнато, а устните им могат да бъдат свити. Очите са красиви, внимателни, обрамчени от гъсти мигли. Косата е фина и гладка. По-често се срещат кафяви коси с тъмни очи или руси блондинки, които имат син ирис. Фигурата на Девата винаги е пропорционална. Те са с нисък ръст, не са склонни към наднормено тегло. Няма изразени черти, но като цяло външният вид е приятен, хармоничен. Има тенденция моментално да се изчервяват и да се смущават. Девите винаги изглеждат по-млади от възрастта си, движат се много грациозно. Речта е правилна, остроумна.

Везни

Имат приятен, привлекателен външен вид. Овалът на лицето е кръгъл или сърцевиден. Брадичката е раздвоена, а по бузите има трапчинки. Устните са ярки, а носът е красиво оформен. Усмивката е отворена. Здрава, гъста, къдрава коса, обрамчваща леко лицето на жените. Това са хора със среден ръст или дребнички, с изящни китки и глезени. Жените имат прекрасна фигура. Мъжете не са атлетични, а привлекателни. Везните трябва да следят теглото си, тъй като с възрастта то се покачва. Те имат тих, мелодичен глас и красива, грамотна реч. Движенията са плавни, малко мързеливи, отпуснати. Възрастта им подхожда.

Скорпион

Лицето е квадратно, с особени черти, а кожата е бледа или тъмна. Външният вид винаги е запомнящ се. Скорпионите могат да имат високи скули, тънък нос с лека гърбица. Очите са ярки и пронизващи, с необичайни цветове. Имат гъста кестенява коса, не са рядкост и гарвановочерните. Имат силно телосложение, със среден ръст или малко по-високи. Спокойното, уверено поведение демонстрира сила, склонност към доминиране и готовност за атака. Гласът е нисък и говорят спокойно, но могат изведнъж да започнат да крещят.

Стрелец

Силни, много високи, имат отворено, добродушно лице с изразени черти. Носът винаги е удължен. Усмивката е приятна, отворена, широки кафяви или сиви очи. Косата е дълга, мека и гъста. Мъжете оплешивяват рано. Стрелецът е склонен към наднормено тегло, но винаги елегантен. Те са грациозни. При жените долната част на тялото може да е малко по-тежка. Бързи движения, активни жестове, висок глас. Те казват много, емоционални са, забележими.

Козирог

Те са стройни, пропорционално построени, със среден ръст. Гръдният кош и тазът са тесни. На лице с тъмна или маслинена кожа се открояват бели зъби. Очите често са кафяви, с увиснали външни ъгли. Носът е тънък, леко удължен. Устните са тесни, бледорозови. Козирозите имат права, лъскава, тъмна коса. Движенията им са бавни, стъпките – малко тежки. Речта е спокойна, монотонна, гласът е глух. С възрастта Козирозите са по-красиви, а в юношеството изглеждат по-студени.

Водолей

Общоприето е, че всички представители на знака имат едро телосложение, широки бедра и рамене. Водолеите и от двата пола често имат големи крака. Челото е високо, косата е гъста и тъмна, вълниста. Очите се открояват на лицето – красив, светъл, дълбок поглед. Походката на Водолея е лека и плавна. Жените от този знак са особено грациозни. С годините те стават все по-хубави, сякаш времето няма власт над тях. Имат глас с необичаен тембър. В разговор те често променят интонацията, говорят бързо, страстно.

Риби

Имат кръгло лице с меки черти. Кожата е бледа или леко розова. Техните големи и красиви очи имат хипнотичен поглед и изглеждат леко сънливи. Притежават очарователна усмивка. Често са руси и предимно с нисък ръст. И при тях го има проблемът с наднорменото тегло, с което се борят цял живот. Ръцете и краката са слаби. Походката е плавна, а гласът им се променя в разговори – може да бъде и нисък, и висок. Говорят бавно.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари