IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да повишите самочувствието си според зодията си?

11 януари 2022 17 30

Разберете кои ваши черти могат да ви помогнат в начинанието

Istock

Istock

Има периоди, в които самочувствието сякаш силно ни липсва. В такива периоди дори и по-енергичните и оптимистични звездни знаци, могат да се чувстват потиснати и буквално „смачкани“. Астрологията може да ви покаже как да повишите самочувствието си според вашия зодиакален знак. По-долу има кратък анализ на онези ваши черти, които ще са ви от ключова полза, за да повишите своята самооценка. Обичайте себе си и покажете на света, че наистина си струвате!

Овен

Вие сте темпераментна и страстна натура. Тази характеристика обаче си има своите плюсове и минуси. Тъй като сте нетърпеливи, сте склонни и да избухвате, а гневните ви изблици ви „печелят“ неприятели. Поради това ще има моменти, в които ще се чувствате недостатъчно обичани и ценени. За да повишите самочувствието си, ще трябва да се научите да се справяте с предизвикателствата в живота си по-смирено и спокойно. За това може да ви помогне спортът. Чрез него ще изразходвате негативната си енергия и ще освежите мрачното си его.

Телец

Вие винаги изглеждате перфектно, но невинаги се чувствате така отвътре. Телците имат нужда да бъдат харесвани и уважавани, за да имат и добро самочувствие. Ако сте в период, в който се съмнявате в себе си и способностите си, просто се замислете колко повече сте постигнали досега в живота си в сравнение с не малка част от своите връстници. Спомнете си колко сте издръжливи, умни и способни. И понеже Телецът е земният знак, който най-много цени своите материални притежания – просто оценете своите и настроението ви веднага ще се подобри.

Близнаци

Близнаците са склонни към спад в увереността си, когато почувстват, че не са запознати с материята или фактите по дадена тема. Те имат нужда да комуникират, да споделят информация и знания, да изказват мнението си, да разказват за своя опит и т. н. Когато обаче не са достатъчно подготвени, това може да потисне самочувствието им. Ако сте Близнаци, старайте се винаги да сте си „направили домашното“ преди да коментирате дадена тема. Така хем ще спечелите по-голяма аудитория, хем ще се почувствате по-добре спрямо себе си.

Рак

Вие имате склонност да бъдете интровертни и като цяло рядко имате твърде голямо самочувствие и/или его, а по-скоро ви липсват такива. Вие таите огромно уважение към семейството и приятелите си и често сте заобиколени от хора, които ви обичат. Именно за тях трябва да мислите, когато се чувствате неуверени. Просто се сетете колко много хора в живота ви ви ценят, държат на вас и се стараят да допринесат за вашето благополучие. Това веднага ще повиши самооценката ви!

Лъв

Обратно на Раците, Лъвовете обикновено са доста самоуверени. Те знаят цената си и са наясно със способностите си. Въпреки това и те понякога страдат от липса на самочувствие, обикновено когато не са център на вниманието, а някой друг ги е засенчил с блясъка си. В такива моменти е по-добре да се съсредоточите върху създаването на план за по-бързо и лесно постигане на целите си, вместо да мислите защо другите ви пренебрегват и защо не успявате да се харесате на всички.

Дева

Девата има силна вътрешна потребност да бъде съвършена, което доста често вреди на самочувствието ѝ. Ако сте от тази зодия, ще имате по-добра самооценка, ако имате по-реалистични очаквания към самия себе си. Разберете – никой не е перфектен и това не е кой знае какъв проблем. Празнувайте малките си постижения и не идеализирайте всички детайли! Все нещо може да излезе извън контрола ви, но пък излизането от зоната ви на комфорт ще бъде полезно за вас!

Везни

Вие сте умели в общуването, но сте склонни твърде много да угаждате на другите, което може да навреди на самочувствието ви. Ако имате нужда да надигнете главата си по-високо, то мъдър избор за вас е да спрете да се сравнявате с другите и да започнете да оценявате своята собствена уникалност по достойнство. Ако някой се опитва да ви критикува, вместо да му позволите да смачка самооценката ви, просто вдигнете рамене и продължете с живота си напред!

Скорпион

Човекът Скорпион познава себе си твърде добре и когато е потиснат и с ниско самочувствие, той знае как да се възстанови чрез самоанализ. Хората от тази зодия трудно споделят това, което им е на ума и на сърцето, но пък умеят да изслушват какво имат да кажат другите и да си вземат поука от това, което са чули. Ако сте Скорпион, запомнете, че всеки човек е различен, а вие сте предприемчив, умен, интуитивен и инициативен – качества, които винаги са способни да стимулират вашата увереност.

Стрелец

Вие сте роден оптимист и като цяло сте самоуверен човек, но като всеки друг и вие можете да преминете през фаза, в която да се съмнявате в собствената си стойност. Съхранете енергията си като не мислите за всичко негативно около себе си, а се съсредоточите върху позитивното. Всеки човек има трудни периоди в живота си, но вие не губете своите кураж и оптимизъм! Замислете се колко далеч сте стигнали и се фокусирайте върху това, което наистина ви прави щастливи.

Козирог

Вие обикновено поставяте много високи очаквания към себе си, което може да доведе до разочарование и загуба на увереност. Имате и склонността да се паникьосвате, когато излезете от зоната си на комфорт, тъй като искате всичко да бъде внимателно планирано. В несигурни и трудни времена като тези в момента, вие страдате от липса на самочувствие. Просто потърсете начини да облекчите стреса в живота си и това веднага ще се отрази позитивно на самооценката ви!

Водолей

Водолеите, за разлика от другите зодии, са известни с това, че са нетрадиционни и приемат промяната с отворени обятия. За да повишат самоуважението си, те просто трябва да се заобиколят от верни приятели и да се чувстват търсени от тях. Човекът Водолей обича да е център на внимание, тъй като е много общителен и лесно може да създава нови приятелства. Е, съсредоточете се именно върху това – нови хора, нови емоции!

Риби

Рибите имат склонността да мислят твърде много за миналите си преживявания и да се задълбочават върху неуспехите си. Те просто трябва да се откажат от нещата, които спъват живота им и това веднага ще се отрази благоприятно на тяхното самочувствие. Ако сте Риби, съсредоточете се върху изкуствата, тъй като имате вродени творчески заложби, а това ще ви извади от лошия период. Ако изградите щастлива връзка с любимия човек, това също ще допринесе за по-добрата ви самооценка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари