IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зодиите и парите: Кой харчи, кой спестява, кой е пред фалит?

2 май 2022 19 30

Екип от британски психолози и астролози установиха ясна връзка

Снимка: Istock

Астролозите смятат, че навикът да харчим пари се управлява не само от нашия характер и начин на живот, но и от звездите. Това се отразява на ежедневните ни разходи, спестявания, а се изразява и в необузданото желание за импулсивни покупки.

Екип от британски психолози и астролози анкетира 2400 души за отношението им към парите, за да разбере дали има някаква връзка между характеристиките, приписвани на всеки знак от зодиака, и състоянието на финансите им. И установи ясна връзка между звездите и финансовото състояние.

Овен: Най-зле управляват парите

Овните вярват в мита, че парите се правят, за да бъдат изразходвани и са склонни към импулсивно купуване. Те трудно управляват финансите си. А 72% от анкетираните признават, че живеят от заплата до заплата, което не е изненадващо, тъй като обичат да живеят пълноценно.

Астролозите препоръчват: Овните трябва да работят усилено върху отношението си към финансите, тъй като им е трудно да се сдържат да харчат. Внимателното следене на вашите приходи и разходи ще ви помогне да намалите ненужните разходи и да ограничите импулсивността на дребните покупки.

Телец: Склонни към прекаляване

53% от Телците се борят с финансите, те се оказват четвъртия знак, който има проблем с парите.

Само 38% от анкетираните имат спестявания, което показва любовта им към добър живот.

Астролозите съветват: Тъй като Телецът има силна любов към всичко скъпо, красиво и лъскаво, спестяването е нещо, което трябва да научат. Ако не са по-внимателни в харченето си, желанието за добър живот и покупката на скъпи неща може да се окаже голяма пречка за спестяванията им. Те трябва внимателно да анализират покупките, а не да задоволяват импулсивните си желания.

Близнаци: Склонни към финансови рискове

Известни със своята непредсказуемост и импулсивност, Близнаците поемат големи финансови рискове. 43% от Близнаците признават, че имат финансови затруднения, което се дължи основно на факта, че 62% харчат повече от половината от заплатата си преди края на месеца.

Астролозите съветват: Близнаците обичат приключенията и предпочитат вълнението пред безопасността, а парите са неразделна част от това. Тяхната харизматична и спонтанна личност със сигурност може да попречи на спестяванията. Въпреки това, Близнаците работят усилено, за да живеят по-добре, защото парите отварят вратата към следващото преживяване.

Рак: Не могат да избегнат изкушенията

Раците не носят отговорност за парите си и не могат да устоят на изкушенията. Следователно по-малко от половината от Раците имат спестявания и умножават средствата си.

Астролозите съветват: Раците трудно държат финансите си под контрол, тъй като примамката от нови дрехи, ходене в заведение или най-новите джаджи е твърде силна, за да кажат „не“ и да сложат пари в банкова сметка. Раците обичат парите и вещите, така че поддържането на бюджет е ключът към тяхната финансова сигурност. След като започнат да работят за подобряване на финансите си, те естествено ще имат способността да правят пари.

Лъв: Умее да спестява, но и да харчи

Известно е, че Лъвовете са много внимателни с парите си, поради което само 30% от тях изпитват финансови затруднения. Те обаче са склонни да се впуснат в неочаквани приключения, обичат да се забавляват и всеки трети представител на зодията се определя като импулсивен купувач.

Астролозите съветват: Лъвовете са много внимателни към парите си. Тъй като обичат да се наслаждават на хубави неща, те заделят спестяванията си, за да задоволят тези нужди в бъдеще. Те знаят какво искат и имат увереността да постигнат финансовите си цели.

Тази решимост се подхранва от техния неустоим оптимизъм и за Лъвовете е невероятно лесно да живеят живота, който искат с добре спечелените си спестявания.

Дева: Умножават спестяванията си

Девата е сред знаците, които най-добре увеличават спестяванията си. Те са известни с това, че са аналитични и практични, но това невинаги се отнася за навиците им за пари. Около 43% от Девите харчат повече от половината от заплатата си преди следващата заплата.

Астролозите съветват: Девите са разумни с парите, което ги прави един от знаците, които умножават спестяванията си. Но също така обичат да харчат, защото Меркурий е тяхната управляваща планета.

Девите имат изискан вкус, така че спестяването невинаги присъства в живота им, но когато става дума за крайности, те имат възможност да използват разумен план за спестявания.

Везни: Не живеят според средствата си

Везните обичат да живеят извън възможностите си, което се доказва от факта, че 74% от тях харчат повече от половината от заплатата си до следващата си заплата. Когато харесат нещо, Везните не се замислят дали им трябва или не. Те просто го купуват, което често оставя банковата им сметка в плачевно състояние.

Астролозите съветват: Везните обичат да харчат, харчат, харчат и това може да им създаде проблеми по-късно, така че проверката какво купуват и дали наистина се нуждаят може наистина да им помогне. Усещането за финансово облекчение може да даде на Везните усещане за въодушевление и блаженство, но те често го пренебрегват и забравят колко важно е то.

Скорпион: Не са добри в бюджетирането

43% от Скорпионите имат малки спестявания, а също толкова просто получават месечна заплата. Обикновено интуитивната им природа им помага да оцелеят, но не е така с парите.

Астролозите съветват: Интуитивната природа помага на Скорпионите през живота, но тъй като те обичат да харчат за лукс, отношението им към парите невинаги е лесно. Известно е, че Скорпионите са доста потайни, особено когато става въпрос за пари, така че е много вероятно те да крият финансите си. Те са склонни да не разкриват текущото си финансово състояние и спестявания поради мистериозния си характер и е вероятно все още да имат тайно скрити пари, спестени за черни дни.

Стрелец: Голяма вероятност от фалит

Въпреки факта, че Стрелците са известни с упоритата си работа, 45% от Стрелците не са добри приятели с парите. Най-големият им проблем е невъзможността да спестяват.

Астролозите съветват: Стрелците обичат приключенията и са много любознателни, което може да ги отведе в грешна посока, когато става въпрос за пари. Борбата им да задържат парите най-често завършва с провал, тъй като им е трудно да кажат „не“. Показването на щедрост е естествено за Стрелеца, но може лесно да доведе до преразход и смущение в края на месеца, но определено им помага в други аспекти на живота извън финансите.

Козирог: Придържат се към бюджета

Козирозите са прагматични по отношение на парите, поради което само 35% от анкетираните имат финансови затруднения. Около 67% имат спестявания, което показва, че Козирозите са дисциплинирани, когато става въпрос за постигане на финансови цели.

Астролозите съветват: Козирозите, поради своята прагматична природа, са невероятно добри в поддържането на финансите в перфектно състояние. Колкото и да харесват някои неща, те могат да устоят на изкушенията, тъй като са практични и амбициозни. Те мислят извън рамката и винаги виждат крайната цел, докато живеят най-добрия си живот.

Водолей: Най-нерешителни с парите си

Около 66% от респондентите, участвали в проучването, се смятат за импулсивни купувачи, а почти 4 от 10 имат овърдрафт в банковата си сметка.

Астролозите съветват: Водолеите са склонни да работят усилено поради естествените си предприемачески качества. Въпреки това, фактът, че те имат способността да привличат лесно пари, може да доведе до спонтанност и големи разходи. Разбирането и признаването на връзката им с парите е чудесна първа стъпка, тъй като може да им помогне да преосмислят възгледите си и да вземат решения къде да харчат парите си.

Риби: Най-добрите във финансовото управление

Само 32% от Рибите твърдят, че имат финансови затруднения. И 3 от 4 Риби имат сериозни спестявания. Само 38% живеят от заплата до заплата. Когато става въпрос за харчене на пари, Рибите са безкористни и винаги поставят нуждите на другите хора пред своите.

Астролозите съветват: Въпреки своята впечатляваща природа, Рибите са на първо място сред знаците, които знаят как да контролират финансите си. Мъдри по природа, те знаят най-добрия начин да спестят пари, кога е време да спестяват и кога да харчат. С вродената чувствителност на Рибите, тяхната безкористност се проявява, харчейки малко пари за лакомства и луксозни предмети за себе си.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари

anonimen ( преди 1 година )
sas tezi cisla ste igraeem toto znaeeli se moja i nam pavizot aaa
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар