IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пет зодии, които често са разочаровани във връзките си

31 юли 2022 19 30

Във всяка натална карта има 2 планети, важни за личния живот

Снимка: Istock

Темата за връзката между мъжа и жената е актуална по всяко време. Но защо всичко върви по часовник в нечий личен живот, докато при друг е като увеселително влакче с възходи и падения?

Във всяка натална карта има 2 планети, важни за личния живот: планетата, която отговаря за собственика на картата (за вас), и планетата, която представлява партньора.

Кои знаци на зодиака най-често „изгарят“ в отношенията?

Рак

Планетата на този знак е Луната, партньорът е Сатурн. Сатурн е враждебен към Луната, а Луната е неутрална към Сатурн. Луната символизира грижа, нежност и емоционалност. Емоционалната връзка с партньор е важна за Раците, с прояви на топли емоции. Но те често срещат партньори от сатурнов тип: по-сдържани, понякога дори студени. Освен това Сатурн символизира себереализацията в обществото и понякога работата излиза на преден план и засяга отношенията не по най-добрия начин.

Лъв

Слънцето управлява този знак, а партньорът е представен от Сатурн. Качествата на Слънцето и Сатурн са в много отношения противоположни: Слънцето е присъщо на яркост, публичност, а Сатурн е сдържан, студен, затворен. Между студения Сатурн и горещото Слънце съществува взаимна враждебност, което често кара Лъвовете да изпитват трудности в личния си живот и изграждането на силно семейство. Между другото, според легендата Слънцето е бащата на Сатурн, но връзката им от самото начало е с трудности.

Дева

Планетата на този знак е Меркурий, а партньорът е представен от Юпитер. Юпитер е враждебно настроен към Меркурий. Девата е една от зодиите, за които изграждането на хармонични отношения често е трудна задача. Връзката им обикновено се изгражда чрез работа, сериозни усилия и задълбочена работа върху себе си. Личният живот е зона на сериозно личностно израстване. Девата е елементът на Земята, елементът на стабилността, логиката и конкретността, но често среща партньори, които са по-мечтателни, креативни, непостоянни и не особено практични. Често в такива отношения има неразбирателство между партньорите.

Стрелец

Стрелецът се управлява от Юпитер, а Меркурий отговаря за партньора тук. Меркурий е неутрален към Юпитер, но Юпитер е враждебен към Меркурий. Стрелецът обикновено се натъква на любознателни, мобилни личности, интересуващи се от много неща, но които не се задълбочават в нищо (за тях е по-важно бързо да приложат получените знания на практика, а не да разбират всички тънкости). Стрелецът, напротив, е склонен да стигне до дъното на въпроса, да проучи всичко внимателно и да не спира наполовина. Често тази „некомпетентност“ на Меркурий е за тях вид дразнене и детинщина. Стрелците са далновидни, винаги имат ясна цел, а техните партньори от Меркурий са склонни да променят интересите си.

Водолей

Ситуацията е обратна на тази с Лъва. Планетата на Водолея е Сатурн, а Слънцето отговаря за партньора. Както бе споменато по-горе, Слънцето и Сатурн са взаимно враждебни един към друг. Качествата на Слънцето и Сатурн са в много отношения противоположни: Слънцето е отговорно за Огъня, егото, яркостта в себеизразяването и изразителността. Именно тези партньори често са привлечени от философския и замислен Водолей – което често води до неразбиране и несъгласие в отношенията.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари