IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Годишен хороскоп – стартираме 2023-а с 3 ретроградни планети

1 януари 2023 19 30

Ето какво да очаквате в следващите 12 месеца, според астролога Петя Георгиева

IStockphoto

IStockphoto

2023-а вече настъпи и мнозина вече тръпнат да прочетат своя годишен хороскоп. Но преди да научат какво да очакват според знака, който носят, нека видим един общ преглед на следващите 12 месеца. Според астролога Петя Георгиева, през новата година ще продължат тенденциите, валидни за предходната или започнатите в нея.

„Не звучи особено окуражаващо като се има предвид, че ще се наложи да се справим с доста сътресения, но при всички случаи трябва да се знае, че решенията, които взимаме ще са въпрос на личен избор“, казва тя.

Освен че ще усетим ретроградното движение на цели три планети, ни очакват много вълнуващи и не чак толкова промени. Ето повече за тях.

Годишен хороскоп – какво показва нумерологията?

Двете числа (2 и 3) отново са от онези, които символизират божествения свят и докато числото 2 символизира градивната любов, то 3-ката е символ на резултат, радост, оптимизъм, хармония, урожай. То е неутрално число, напомня за формата на триъгълника, който е завършена фигура, т. е. създава асоциация за завършен процес. В рамките на социума би следвало да се очаква завършване на определени вече започнати глобални трансформации, постигане на равновесие между личните и обществените интереси, синхронизиране развитието на различните сфери на дейност с инициативи, насочени към опазване на природата.

В същото време комбинацията 202 продължава да съществува, именно за да напомни, че между двете поредни години ще има приемственост, изразяваща се най-вече в стремежа към съзидание, разкрива Петя Георгиева за новия годишен хороскоп.

Числото на 2023-а е 7, мощно число, осигуряващо свобода на действията. Девизът на Седмицата е: мога всичко и ми се получава. Символизира съвършенството, творчеството, знанието, мъдростта. То е свещено число, с него е свързан денят за почивка, а почивката е позволена само след като е свършена работата, били са изпълнени набелязаните задачи.

В Битие, глава 2 на Библията е написано: „И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките си дела…“. Казано по друг начин, няма да можем да „скръстим ръце“, докато не си свършим работата, но пък като получим набелязания резултат, ще сме направили още една стъпка към изобилието, на което се надяваме. Основно правило в случая е да се придържаме към законите за равновесие в природата и Вселената и да не ги нарушаваме.

Какво да очаквате от годината според движението и аспектите на планетите?

планети, астрология,

IStock

След нумерологичния анализ е редно да видим какво ни подсказва нееднозначната и доста динамична астрологична обстановка. За да придобием представа за очакваните събития в годишен разрез проследяваме движението и аспектите предимно на бавните планети.

Когато няколко бавни планети сменят знаците на престоя си, винаги има сериозни последствия, които образно казано, леко наподобяват сблъсъка на тектоничните плочи и предвещават промени в глобален мащаб.

Стартираме 2023-а с три планети, намиращи се в ретроградно движение (Меркурий, Марс и Уран), което малко или много създава предпоставки за хаос. От 23.12.2022 г. Хирон премина в директно движение. Буквално 2 дни преди Зимното слънцестоене, на 20.12.2022 г. Юпитер влезе в знака на Овена, чийто управител е Марс. Принципно, Юпитер престоява в един знак малко повече от 11 месеца, което означава, че променя местоположението си веднъж годишно, но поради някои чисто астрономични особености понякога това се случва и два пъти в една и съща година, както ще бъде през 2023-а.

Според новия годишен хороскоп, основан на движението и аспектите на планетите, до деня на Пролетното равноденствие управител на годината ще е Юпитер, който вече ще се намира в Овен. След това водещата роля се поема от огнения и решителен Марс – планета активна и на моменти безкомпромисна. Успокояващото е, че влиянието му ще е по-скоро на интелектуално, отколкото на физическо ниво, защото се намира в Близнаци, знак въздушен и миролюбив.

По време на престоя на Юпитер в Овен не са изключени катаклизми, свързани с огън или пък с невъзможност да бъде овладян огън поради липса на вода. Друга специфична проява може да е преместването на големи групи хора от една към друга географска точка, усилване и уплътняване на мигрантския поток.

Като се има предвид, че Марс е покровител на силовите структури, военнопромишления комплекс, металургията, машиностроенето, спортистите и хирурзите травматолози, то може да се предположи, че иновационните процеси в тези области и професии ще започнат да се развиват по-динамично след 1-вото тримесечие на 2023 г.

Китайски хороскоп 2023: Какво да очаква всеки знак? (1 част)

Китайски хороскоп 2023: Какво да очаква всеки знак? (2 част)

Китайски хороскоп – какво да очакваме от годината на Водния заек?

Уран продължава да е в Телец и преминава в директно движение на 22.01.2023 г.

А Марс, който е в знака на Близнаци ще премине в директно движение на 12.01.2023 г. В този момент Венера, планетата на любовта и красотата ще е в съединение със Сатурн, властелинът на правилата. При подобни обстоятелства може да се очаква, че още в началото на февруари 2023-а трудните теми бавно, но целенасочено ще намират решение. За хората ще е доста по-лесно да се придържат към ежедневния си ритъм и едновременно с това да разширяват интересите и да разгръщат потенциала си.

До преминаването на Марс и Уран в директно движение отношението на хората спрямо информацията, която получават и възнамеряват да ползват трябва да е особено критично и взискателно. Не е изключено да бъдем атакувани от умишлени дезинформационни потоци, „фейко-ве“, буквално скалъпени компроматни войни.

На 07.03.2023 г. Сатурн ще премине в знака на Рибите, където е в неутрална позиция

Напрегнатият му аспект с Уран (квадратура) ще престане да съществува, което ще улесни преодоляването на конфликтите в обществения и социалния живот. Ще се появят устойчиви условия за развитието на модната индустрия, комуникационните технологии и стартиране на нестандартни проекти.

От друга страна, като се има предвид, че Риби са знак тайнствен и мистичен, то въздействието на Сатурн е вероятно да се прояви в 2 коренно различни направления – технически проблеми с комуникацията и подобряване на социалното законодателство.

Предишният период, в който Сатурн се намира в Риби е през 1994-1996 г., когато интернетът масово навлезе в ежедневието ни. Дали пък сега евентуалните технически проблеми в комуникацията няма да променят начина ни на общуване и вместо чрез телефоните и социалните мрежи, да започнем отново да разговаряме „очи в очи“? Не се знае, но истината е, че при преминаването на Сатурн през мечтателните Риби всичко може да се очаква.

След 16.05.2023 г., когато Юпитер премине в знака на Телеца както политическата, така и икономическата обстановка видимо ще се стабилизират. В този момент са вероятни събития, даващи тласък на развитието на селското стопанство. Условията ще позволяват инвестициите в тази сфера да се повишат значително, което би вдъхнало живот на типичните селскостопански райони.

Все пак, не би било изненадващо, ако част от случките, които предстои да преживеем са подобни на такива, които са се случили през 1999 г. и 2011 г., когато Юпитер се е намирал в Телец. Някои от тях са знакови, като например появата на еврото, въздушните атаки срещу бивша Югославия, но и нов рекорд за издръжливост, прекосяване на Атлантическия океан с гребна лодка от жена през 1999 г. или пък атентата на московското летище Домодедово, бойните полети над Либия, атентатът в гр. Пешавар, но и завръщането на совалката Дискавъри, сватбата на принц Уилям, успешно приводняване на самолет край бреговете на Габон от български пилот през 2011 г. Разрушителни природни катаклизми на различни места на планетата има и през двете цитирани години.

жена, зодии,

IStock

Освен Сатурн и Юпитер „черешката на тортата“ е Плутон, планетата-джудже, който на 23.03.2023 г. ще навлезе във Водолей

Той е знак на надеждите, идеализма, нестандартното мислене и иновациите. Вярно, той ще престои там (и няма да навлезе в повече от 1° от знака) сравнително кратко – до 11.06.2023 г., когато преминавайки в ретроградно движение, отново ще се върне в знака на Козирога, но с посещението му във Водолей ще започне „битката между старото и новото“. Ще стартират някои промени в социално-политическите и финансово-икономически процеси, които независимо как изглеждат на пръв поглед е много вероятно да се окажат сурови уроци за управленските структури на най-високо ниво.

Годишен хороскоп – в кои сфери се очакват промени?

Събитията, които ще преживеем в този период няма да са абсолютно ясни, но все пак ще ни подскажат какво бихме могли да очакваме при следващата му ингресия, която ще се случи в периода 2024-2025 г. Може например да настъпят положителни по характера си промени в ценностната система на хората или пък да станем свидетели на не особено лицеприятни задкулисни игри на политическата сцена.

Секстилът Нептун-Плутон ще продължи да съществува още доста време. Въздействието му може да се определи като „предпазно“ или, по друг начин казано, благодарение на него се запазва равновесието в обществото и ще бъдат избегнати катаклизми, причинени не от природата, а от напълно погрешни и вредни човешки действия.

Икономически проблеми, тръгващи от сътресения във финансовата сфера и валутния трансфер ще има, но те постепенно ще бъдат преодолени чрез трансформация на икономическите структури.

Другата „сцена“, в която предстоят сериозни промени е политиката, където по всяка вероятност ще се наложи да влязат в действие нови правила. Разместването във властовите структури, най-вече на водещите световни икономики, ще е видимо и в известна степен непредвидимо. Ще се задълбочат противоречията между ЕС и САЩ като е много възможно, в крайна сметка, ръководните органи на ЕС да осъзнаят, че е задължително да отстояват позициите и интересите на Европа и да успеят да ограничат последствията от не особено коректната политика на САЩ. Положителни резултати ще бъдат постигнати по пътя на преговорите, но вероятно чак през втората половина на 2023 г.

Говорейки за новия годишен хороскоп, би било несправедливо да не обърнем внимание на Венера, която няколко месеца ще се намира в Лъв, където за кратък период ще е в съвпад с Марс, но за един малко по-дълъг ще е в ретроградно движение. Този период е подходящ за преодоляване на противоречията в любовните отношения, но не е препоръчителен за узаконяване на семейни такива.

За още годишни прогнози и други новини от света на астрологията и звездите – последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

... ( преди 2 месеца )