IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Веси Бонева: Детето учи на отдаване, саможертва и безусловна любов

8 юни 2023 10 30

Певицата разказва как я промени майчинството

Веси Бонева: Детето учи на отдаване, саможертва и безусловна любов

Тя е млада, красива и много талантлива. Освен че пее от малка, умее да рисува. А отскоро и пише песнички за деца. Тя е Веси Бонева – успешна певица, майка на малкия Дариел и отдадена жена на половинката си Явор Велчев.

Срещнахме се с популярната и артистична изпълнителка, позната повече с псевдонима Vessy, за да ни разкаже как съчетава работата с отглеждането на сина си и поддържането на топлината в дома. По случай новото 14-о издание на широко утвърдения „Форум бременност и детско здраве“, тя ни разкрива колко е отговорно да си родител, има ли подкрепата на роднините и кои са най-ценните мигове с нейното детенце.

Веси и нейният партньор Явор Велчев ще бъдат ексклузивни гости в последния панел на специализираното събитие „Форум бременност и детско здраве“. То ще се проведе на 10 юни от 10 часа в Интер Експо Център, зала „Витоша“ и ще предложи на зрителите интересна, богата и полезна лекционна програма. Желаещите да присъстват могат да заявят и запазят своето място на „Форум бременност и детско здраве“ като се регистрират напълно безплатно – ТУК.

Веси, последното ти интервю за Tialoto.bg бе по време на пандемията, малко преди да обявиш, че ще ставаш майка. Разкажи ни как се промени животът ти, след като се появи малкият Дариел?

Моментът, в който ставаме майки и откриваме, че сме способни на безкрайна нежност и грижа, е най-великото изживяване на света! Първородното дете ни учи на значението на отдаване, саможертва и безусловна любов. То ни вдъхва смелост и дава смисъл на всичко, което правим.

Какви житейски уроци ти даде майчинството?

Гъвкавост и приспособимост: Майчинството ни научи да бъдем гъвкави и приспособими в променящите се обстоятелства. Децата растат и се променят, и ние трябва да се адаптираме към техните нужди и променящите се ситуации.

Ти започна да работиш сравнително бързо, след като роди. Как се справяш с ангажиментите на сцената, в своето студио и отглеждането на сина си?

Истински благодарна съм на моя съпруг Яви, който много ми помага и винаги се грижи за Дариел, когато аз трябва да работя. Опитваме се да синхронизираме всичко перфектно и разбира се идват на помощ и баби и дядовци, лели и детегледачки, когато има нужда. Така че не е много трудно. Въпрос на добра организация.

Веси Бонева,

Снимка: Личен архив

Заедно с половинката ти Яви често водите детето в студиото ви в Бургас. Там и у вас му пеете и свирите. Има ли музикални заложби детето?

Със сигурност това, което му се е отпечатало още в корема ми, имаше огромно значение. Аз не съм спирала да пея и свиря, както и да съм на сцената. Дори и в деветия месец скачах и танцувах без да усещам толкова голямо напрежение. Дариел в момента не спира да пее и да танцува, определено обича да свири на пиано и китара, така че само времето ще покаже точно какво ще му се прави най-много.

С Явор издадохте първия си детски албум – „Малките“. Как веселите песнички като вашите влияят върху ранното детско развитие? И детето ли ви вдъхнови за тях?

Албумът „Малките“ е създаден с грижа и внимание към развитието на най-малките. Той не само предоставя забавление и забавни мелодии, но и има голямо образователно и градивно влияние върху децата. Песните от албума насърчават творческото мислене, развиват слуховите способности и помагат за усвояването на нови понятия и умения. Вдъхновението първоначално не беше Дариел, а фактът, че с Яви дори преди да се съберем като двойка, имахме огромно желание да създадем детски албум с песнички. Впоследствие всичко се нареди и явно е било писано!

Ако след няколко години малчуганът избере друг професионален път, ще го насърчите ли или ще му повлияете по някакъв начин?

Можем единствено и само да го подкрепяме и обогатяваме. Според мен ще прояви желание да прави много и най-различни неща, което се случва и в моя личен план, както и този на баща му. Така че ние нямаме никакви готови намерения да му променяме желанията и изборите, които ще взима сам.

Кой от вас двамата е по-строг като родител – ти или Явор? Как се справяте, когато детето направи някоя беля?

Никой не е строг. Хванахме му цаката с баща му. Всичко правим на игра. Ако случайно е нещастен или започне да хленчи за нещо, веднага му измисляме някоя интересна игра или запяваме някоя песничка и веднага нещата се нареждат с много забава и настроение.

Мила Савова за бременността и майчинството: Добавих още един ангажимент и още повече любов

Веси, ти винаги си се хранила здравословно. Какви хранителни навици държиш да има детето ти?

Дари не е злоядо дете, за което съм много благодарна. В момента изгражда своите хранителни навици и опитва винаги нови храни, зеленчуци и плодове. И се стараем да му даваме от всичко по малко, за да не се чувства лишен. Хапва си по 3-4 пъти на ден. Много обича ягоди, супа топчета и хляб.

Веси Бонева,

Снимка: Личен архив

Ти имаш сестра, с която сте много близки. Би ли искала да имаш още едно дете, което да изгради сходна връзка с Дариел?

Мислим си по въпроса в момента, тъй като ние със сигурност сме решили, че Дари заслужава да си има сестричка или братче, така че Да! Времето ще покаже. В момента моята племенничка и първа братовчедка на Дари е най-прекрасното нещо, което може да ни се случи, така наистина се усеща присъствието на тези две прекрасни дечица като истински братче и сестриче.

Какво би посъветвала всички онези двойки, които още не се решават да имат наследници? Трудно ли е да си родител в наши дни?

Всичко е въпрос на нагласа, не мисля че е чак толкова трудно. Разбира се всичко е въпрос на гледна точка, но като съвет към всички настоящи родители – давайте смело, ще видите и усетите най-висшата любов на този свят. Вашето прекрасно детенце ще направи вашия свят едно прекрасно и невероятно приключение, което ще споделяте заедно до края на животите си.

За още новини от света на звездите, киното и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари