IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Кой е вашият най-голям емоционален товар

14 ноември 2023 17 30

Тригерът е травматичен спусък, който се активира внезапно и ни кара да губим хладнокръвието си

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Всеки човек е чувствителен към различни преживявания, теми и стресови фактори, които предизвикват у него неприятни, дълбоки емоции. Тези емоционални тригери (от английски: trigger – спусък) са специфични за всеки човек – това, което ви наранява или ви кара да се чувствате неудобно, може изобщо да не притеснява вашия приятел например!

За да идентифицирате най-големия си емоционален тригер, можете да вземете предвид вашия зодиакален знак, който обяснява всички основни черти на нашите личности. Това ще ви помогне да разберете какво ви притеснява най-много, за да можете да предприемете действия и да защитите психичното си здраве.

Емоционален тригер е всичко, което генерира неприятни чувства у нас и ни кара да се чувстваме неудобно. Емоционалният тригер за всяка зодия е различен, така че ще можете да разберете защо определени неща предизвикват у вас гняв, ревност, вина, тъга и всякакви неудобни чувства, базирано на вашия астрологичен знак.

Ако погледнем по-дълбоко във всяка зодия, ще видим, че емоционалният тригер всъщност е отражение на различните аспекти от живота ни, от които сме разочаровани. 

А ето и кой е най-големият ви емоционален тригер, въз основа на вашия зодиакален знак:

Овен: Да не се чувства достатъчно продуктивен

Най-големият емоционален тригер за огненият знак Овен, който е естествено устремен и страстен към новите предизвикателства, е бездействието. Овните притежават състезателен дух и мразят да не са продуктивни, като второто предизвиква у тях безпокойство и гневни изблици. Овенът има присъщата нужда да е зает, да е ангажиран, да работи, да изчерпва енергията си. Ако сте Овен, все пак не забравяйте, че вие сте смъртен и се нуждаете от почивка и релаксация, а не сте супергерой. Освен това стресът, свързан с работата ви, може да засегне личните ви взаимоотношения по негативен начин.

Телец: Да усеща несигурност, предизвикана от промяна или провал

Най-големият емоционален тригер за решителния Телец е справянето с провали и несъвършенства в живота, които му носят усещане за несигурност. Земният знак на Телеца мрази да не усеща почва под краката си. Всичко, включващо промяна, предизвиква дълбоки страхове в душата на хората от този знак. Телците трябва да осъзнаят, че провалите и промените могат да работят в тяхна полза, като им дадат шанс за личностен растеж и ги научат на важни житейски уроци. Телците трябва да осъзнаят, че несигурността понякога им дава възможност да се самонаблюдават, което е здравословно. Да осъзнаят, че стресиращата промяна, през която преминават, може да се окаже път нагоре.

Близнаци: Да води заседнал, скучен и/или банален живот

Най-големият емоционален тригер за спонтанните и вечно търсещи приключения Близнаци е да се усещат затънали в обикновена рутинна работа или в скучен и банален личен живот. В такива периоди Близнаците започват да търсят начин за бягство. Те имат нужда от авариен изход, за да се почувстват отново живи. Повтарящите се цикли могат да предизвикат безпокойство у Близнаците и те могат да започнат да бягат от отговорност. Те просто имат нужда да изследват нови територии, да правят нови неща, да общуват с нови хора, иначе започват да изпускат нервите си.

Рак: Да бъде уязвим пред нови хора

Уязвимостта пред нови хора плаши безкрайно човека от водната зодия Рак. Последното нещо, което Раците искат да направят, е да взаимодействат на лично ниво с нови хора; това задейства техните хормони на стреса. Раците са сдържани личности и трудно се отварят към новите си познати. Те не обичат да излизат от зоната си на комфорт чрез формирането на нови взаимоотношения, тъй като това им причинява голямо неудобство. Те мразят усещането, че някой ги пришпорва, че някой иска от тях твърде бързо да му споделят, да му се разкрият, да говорят за себе си и т. н.

Лъв: Чувствата му са игнорирани

Най-големият емоционален тригер за Лъва е игнорирането. Ако той усеща, че хората, към които изпитва чувства, не му обръщат достатъчно внимание, това предизвиква  у него силна, но негативна емоционална реакция. Гордият Лъв процъфтява, когато е обграден от внимание и признание. Когато чувствата му не са уважавани, крехкото му его е наранено. Лъвовете трудно осъзнават суровата истина, а именно, че светът не се върти около тях. Те са управлявани от Слънцето, и се имат за ослепителни, но твърде много разчитат на одобрението на другите хора.

Дева: Да се сблъска с грубо поведение

Най-големият емоционален тригер за земната Дева е да трябва да отговори на грубо поведение. Девите просто не могат да понасят някой да им говори назидателно или да им повишава тон (да не говорим да им крещи). Те просто не могат да свикнат, че в света има неучтиви, безочливи хора с арогантно поведение и нелицеприятни маниери. Този тип хора създават огромен дискомфорт на Девата, която е толкова прилежна, услужлива и възпитана винаги.

Везни: Справянето с несправедливости

Най-големият емоционален тригер на Везните е справянето с всякакъв вид несправедливост в техния живот или света наоколо. Това задейства неприятни честоти в душата на честните Везни. Ако решат, че някой се е отнесъл с тях несправедливо, те го приемат наистина много вътрешно. Те трябва обаче да разберат, че поправянето на несправедливия свят не лежи само в техните ръце. Везните трябва да осъзнаят, че регистрирането на несправедливостта, макар да ги разстройва, трябва да ги научи да станат поне малко непукисти с времето. Те трябва да разберат, че поемането на твърде много стрес от външния свят може да попречи на други аспекти от живота им, например на връзката им.

Скорпион: Справяне с лъжи и нечестност

Скорпионите не могат да преглътнат нечестността и лъжите. Те се чувстват предадени, побесняват, което на практика разрушава вътрешния им мир. Те просто мразят лъжливите хора, дори и онези, които изричат бели, невинни лъжи. Гневният изблик при откриване на лъжата е обичаен за Скорпиона. Но в негов интерес е да не таи злоба към такива хора. Не си заслужава. Скорпионът трябва да приеме, че някои хора лъжат и то през цялото време. Това не означава, че те трябва да приемат такива хора. Просто да ги отрежат от живота си, без много излишни емоции.

Стрелец: Чувството, че някой ограничава свободата му

Стрелците обичат свободата си и да се чувстват ограничени е най-лошият им кошмар. Те са импулсивни и винаги искат нещата в живота им да се движат. Ограничаването им да изразят автентичното си аз за тях е задушаващо усещане. Те обичат да бъдат естествени и свободни, да изглеждат първично, но често светът ги разочарова с различни ограничения. Стрелците трябва да преодолеят този проблем като разберат, че за всичко си има време и място. Те трябва да осъзнаят, че ще имат възможности да бъдат забавни и спонтанни, но също ще  има моменти, когато ще  трябва да са умерени и да се съобразяват с другите.

Козирог: Не отговаря на собствените си очаквания

Най-големият емоционален тригер за дисциплинирания Козирог е да не оправдае собствените си свръхочаквания. Хората от този земен знак са твърде строги към себе си понякога. Ако не успеят да постигнат своите цели, това може да им донесе депресия. Земният Козирог трябва да се научи да се справя с противоречиви и негативни мнения. Не може да очаква всички да са съгласни с него, да го одобряват и да го следват, но това не трябва да му носи разочарование. 

Водолей: Справяне с неизпълнени обещания

Този въздушен знак е малко непредсказуем. Има доста неща, които предизвикват силни емоционални реакции у Водолея. Основното е неспазените обещания. Нищо не го ядосва повече от това някой да му обещае нещо, а после да не го изпълни. Без съмнение това поведение е досадно, но може би Водолеят трябва да чуе причината за неспазеното обещание, преди да загуби хладнокръвието си.

Риби: Приема твърде лично критиките

Най-лошото усещане за чувствителните Риби е да бъдат критикувани. Когато хората посочват грешките им, те не могат да видят или усетят градивната критика. Те приемат всичко твърде лично, присърце – дори и най-лекото неодобрение. Рибите трябва да разберат, че някои недостатъци им се посочват или им се казват, но в техен интерес. Те не трябва да позволяват критиката на други хора да открадне усещането им за щастие и благополучие. Освен това не трябва да се озлобяват към близки и приятели, които им предлагат градивна критика.

За още новини от света на зодиите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари