Коледа е любимият празник на малки и големи! Цялото семейство се събира, разменят се подаръци, идват гости и приятели, които не сме виждали скоро. И въпреки че най-приятната част от празника е прекараното време с любимите хора, няма спор, че ако на трапезата на Коледа няма вкусни ястия, празникът няма да бъде завършен.
Ако сте постили до 25 декември, е напълно възможно да не сте били в настроение или състояние да хапнете толкова месо, колкото ви се е искало преди. Организмът просто има нужда от малко време за адаптация към старите навици на хранене. Е, 26 декември е перфектният момент да приветствате отново месото във вашия режим. За целта сме ви подготвили една вкусна рецепта за пържоли в зелев лист.
Рецептата за пържоли в зелев лист е още една идея затова какво да приготвим с кисело зеле. Те много напомнят на зелевите сарми като вкус, но се приготвят много по-лесно. Освен това са подходящи за диетата на всеки, който се опитва да се храни разделно, а обича да похапва сармички. Пържолите в зелев лист са чудесно зимно ястие, което може да приготви и най-начинаещият готвач, чудесна идея за посрещане на гости.
Необходими продукти
Половин кисела зелка
500 грама пържоли
1/2 чаена лъжица черен пипер
1/2 чаена лъжица червен пипер
1/2 чаена лъжица кимион
Снимка: iStock
Начин на приготвяне
Първата стъпка от рецептата за пържоли в зелев лист е подготовката на продуктите. Отделяте листата кисело зеле. Най-добре е да изберете по-голяма зелка, за да бъдат зелевите листа по-големи и всяка пържола да може да бъде увита в един лист. Смесвате подправките в чаша. Може да ползвате пържоли каквито имате подръка – телешки или свински, вратни пържоли, или котлети, със или без кост.
Поръсвате всяка пържола със сместа от подправки, след което я увивате в листата от кисело зеле възможно най-стегнато. На дъното на гювеч слагате 2 листа кисело зеле, а върху тях нареждате завитите пържоли. Добавяте в гювеча половин чаена чаша зелев сок. Слагате гювеча задължително в студена фурна. След като сложите гювеча с пържолите във фурната включвате на 220 градуса и след като достигне температурата, намалявате на 180 градуса и ги оставяте още минимум час.
Ако нямате гювеч у дома, може да направите пържолите и в тава. В този случай покрийте пържолите с алуминиево фолио и печете така. Преди да изключите фурната, махнете фолиото и оставете пържолите да се запекат за още 10 минути.














Прекомерният туризъм натоварва най-популярните дестинации в Азия
Голяма е опасността Земята да повтори съдбата на Марс
Откриха най-големия воден облак във Вселената
3575 фиша и 540 акта след масова полицейска операция на пътя
„Космически океан“ край черна дупка: Откриха най-големия воден резервоар във Вселената
Магнитни бури през ноември 2025 г.: Кои са най-опасните дати
2024 г. вероятно е била най-горещата в последните 125 хил. години
Пробив в създаването на диаманти с помощта на електрони
Шамар за Левски: Звезда на "сините" виси за дербито с ЦСКА
Лудогорец трепери: Левски с нова крачка към титлата, идва ред на ЦСКА
Новият шеф на ЦСКА обеща уникални неща
Весела Лечева оплю Стефка Костадинова: Безхаберие!
Седмична нумерологична прогноза за 3 – 9 ноември
Любовен хороскоп за ноември
Възстановяване на самочувствието след раздяла – какво помага?
3 упражнения, с които да намалите мазнините около талията при перименопауза
Откриха нови сигнали в мозъка, чрез които се диагностицира Паркинсон
Кои храни са най-вредни за мозъка?
Как да разпознаем инфекциозна мононуклеоза в детска възраст?
Какво е козметичен фастинг и защо набира популярност?
Остави коментар
Румцайс
( преди 1 година )