IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коледни рецепти – пържоли в зелев лист

26 декември 2023 09 00

Как да ги приготвите

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Коледа е любимият празник на малки и големи! Цялото семейство се събира, разменят се подаръци, идват гости и приятели, които не сме виждали скоро. И въпреки че най-приятната част от празника е прекараното време с любимите хора, няма спор, че ако на трапезата на Коледа няма вкусни ястия, празникът няма да бъде завършен. 

Ако сте постили до 25 декември, е напълно възможно да не сте били в настроение или състояние да хапнете толкова месо, колкото ви се е искало преди. Организмът просто има нужда от малко време за адаптация към старите навици на хранене. Е, 26 декември е перфектният момент да приветствате отново месото във вашия режим. За целта сме ви подготвили една вкусна рецепта за пържоли в зелев лист

Рецептата за пържоли в зелев лист е още една идея затова какво да приготвим с кисело зеле. Те много напомнят на зелевите сарми като вкус, но се приготвят много по-лесно. Освен това са подходящи за диетата на всеки, който се опитва да се храни разделно, а обича да похапва сармички. Пържолите в зелев лист са чудесно зимно ястие, което може да приготви и най-начинаещият готвач, чудесна идея за посрещане на гости.

Необходими продукти

Половин кисела зелка

500 грама пържоли

1/2 чаена лъжица черен пипер

1/2 чаена лъжица червен пипер

1/2 чаена лъжица кимион

пържоли в

Снимка: iStock

Начин на приготвяне

Първата стъпка от рецептата за пържоли в зелев лист е подготовката на продуктите. Отделяте листата кисело зеле. Най-добре е да изберете по-голяма зелка, за да бъдат зелевите листа по-големи и всяка пържола да може да бъде увита в един лист. Смесвате подправките в чаша. Може да ползвате пържоли каквито имате подръка – телешки или свински, вратни пържоли, или котлети, със или без кост.

Поръсвате всяка пържола със сместа от подправки, след което я увивате в листата от кисело зеле възможно най-стегнато. На дъното на гювеч слагате 2 листа кисело зеле, а върху тях нареждате завитите пържоли. Добавяте в гювеча половин чаена чаша зелев сок. Слагате гювеча задължително в студена фурна. След като сложите гювеча с пържолите във фурната включвате на 220 градуса и след като достигне температурата, намалявате на 180 градуса и ги оставяте още минимум час.

Ако нямате гювеч у дома, може да направите пържолите и в тава. В този случай покрийте пържолите с алуминиево фолио и печете така. Преди да изключите фурната, махнете фолиото и оставете пържолите да се запекат за още 10 минути. 

За още рецепти и съвети за предстоящите празници последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Румцайс ( преди 3 месеца )
Супер е за бира тез прържолки
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар