IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ретроградност, затъмнения и други - най-важните астрологични дати тази година

7 януари 2024 19 30

За какво да внимавате и кога

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Тъй като всяка обиколка на Земята около Слънцето предоставя своя собствена уникална версия с победи и предизвикателства, навлизането в новата година може да се почувства като преместване в нов град или отиване на първа среща - има нови възможности пред вас но не сте съвсем сигурни какво да очаквате. Но за разлика от излизането с потенциална половинка, звездите ни дават доста солиден план за това какво предстои през 2024 година и как да се възползваме максимално от него. 

Предстоящата година може да бъде катализатор за голяма промяна и растеж, ако го позволим, особено що се отнася до това кои сме, нашите взаимоотношения с другите, духовните ни практики и проявление на нашите мечти. 

Планетите започват 2024 година със силна енергия, която е идеална за поставяне на цели и задействане на новогодишните обещания. След април ще получим заслужена почивка и възможност за рестарт, което ще ни предостави на хоризонта лято, което да прекараме в компанията на приятели и семейство, наслаждавайки се на живота. Препоръчваме да се възползвате максимално от този момент, защото декември може да бъде огромно предизвикателство. Не забравяйте, че преодоляването на тези предизвикателства има потенциала да ни превърне в най-добрите версии на себе си и да живеем живот, който е в по-голяма степен в съответствие с това, което сме.

Да знаете кога ще се случат астрологични транзити и какво означават те за вас е ключът към справянето с новата година. 

Ретроградни планети

Нека да си кажем истината - думата "ретрограден" има лоша репутация и може да накара дори най-уверените жени да почувстват тревожност. В действителност ретроградите са просто възможност за нас да се отпуснем и да помислим малко, преди да продължим напред. Всички планети има ретроградни цикли и може да видим, че нещата стават малко колебливи или не вървят толкова гладко, колкото бихме искали, просто защото не е време за действие - време е за планиране и мислене. През 2024 година всички планети, с изключение на Венера, ще имат ретрограден цикъл. Ето основните, за които трябва да внимавате:

Ретрограден Меркурий 

От 14 март до 25 април; от 5 август до 28 август; от 25 ноември до 15 декември

Дори и да не сте запалени фенове на астрологията, поне веднъж сте чували за ретрограден Меркурий. Тази планета типично влиза в подобна фаза три или четири пъти годишно и през 2024-а ще наблюдаваме три цикъла. За първи път Меркурий влиза в ретрограден период на 14 март в знака на Овен, носейки време, в което наистина можем да извлечем полза от мисленето, преди да действаме, и преоценката на нашите мнения. След това, от 5 до 28 август, планетата става ретроградна в Дева, което прави по-трудно желанието да останем организирани и да се съсредоточим върху детайлите, но ни учи да бъдем търпеливи и да се справяме добре с приятелските разногласия. Последният ретрограден Меркурий за годината е в знака на Стрелец. За разлика от предишния, този ни предизвиква да мислим за детайлите и осъществимостта на нашите идеи за бъдещето и да прекараме повече време в медитация или почивка. 

Ретрограден Сатурн в Риби 

зодия риби,

Снимка: Pixabay

От 29 юни до 15 ноември

Около средата на годината Сатурн идва с голяма бащинска енергия и ни моли да преосмислим какво наистина искаме в живота и дали мечтите ни все още съвпадат с това, което сме отвътре. Това е време, когато може да е трудно да се поставят граници, така че бъдете особено внимателни, ако знаете, че имате проблеми в тази област. Също така е идеалното време да започнете да мечтаете за съществуване на неща, да разчиствате пътя за промяна и да извършвате манифестационна работа, но не започвайте официално нов проект преди 15 ноември, когато Сатурн отново започва да е директен.

Ретрограден Юпитер в Близнаци

От 9 октомври 2024 до 4 февурари 2025 година

Юпитер става ретрограден към края на годината, което затруднява фокусирането върху нашите цели и напредъка ни. Може да се почувствате вдъхновени, кипящи от идеи и жадуващи за промяна, но най-добре е да останете там, където сте, стига да се чувствате достатъчно комфортно и безопасно. Вместо това, насочете енергията си към полагане на основните за промяна, след като Юпитер тръгне директно през  февруари 2025 година. Може да бъде много разочароващо, но използването на възможността да си починете и да мечтаете може да помогне много. 

Ретрограден Марс в Лъв 

лъв, зодии,

Снимка: Pixabay

От 6 декември 2024 до 24 февруари 2025 година

Ретрограден Марс се случва веднъж на всеки две години и наистина може да ни изпита, особено ако имате пламенна, страстна личност. Колкото и да е предизвикателен и досаден този период, той може да донесе и много положителна промяна в живота ни. Точно навреме за празничния сезон, може да откриете, че се борите с това как да изразите гнева си, да се справите с конфликти или да създадете здравословна връзка със сексуалността си. Тъй като този ретрограден Марс е в знака на Лъв, отговорът е креативност и слушане на сърцето. Използването на изкуството или дейности, които сте правили като дете, е решението и може да ви помогне да се справите с емоциите по по-здравословен начин, за да продължите напред. 

Затъмнения

Затъмненията са свръхзаредени пълни и нови луни, които в основата си действат като портали – не във фантастичния, пътуващ във времето начин, а в смисъл, че е възможно да влезете в затъмнение като един човек и да излезете като друг. Затъмненията остават в двойка знаци за няколко години. През 2024 г. ще завършим цикъла на затъмненията Овен-Везни и ще преминем към цикъла Риби-Дева. Очаквайте да видите големи промени в която и част от вашата диаграма да се намират тези знаци.

Затъмнения във Везни - Пълнолуние, лунно затъмнение във Везни и новолуние, слънчево затъмнение във Везни

25 март 2024 и 2 октомври 2024 година

Ако искате да намерите другата си половина, да възобновите приятелство или просто да запалите огън в социалния си живот, затъмненията във Везни са тук, за да ви помогнат. Това е страхотен момент да изясните какво искате от партньор или приятел и да го изпратите във Вселената. Ако вече сте във връзка, може да откриете, че сте готови да я задълбочите или дори да решите, че не е за вас и да изберете да поемете в друга посока. 

Затъмнение в Овен - слънчево затъмнение на новолуние в Овен

овен Pixabay

Снимка: Pixabay

8 април 2024 година

Носейки противоположната енергия на затъмненията във Везни, новолунното затъмнение в Овен, настъпващо на 8 април, е свързано само с тази соло енергия. Време е да отпразнуваме силната, независима жена, която сте, и всичко, което носите на света. Независимо дали се опитвате да намерите себе си след дългосрочна връзка, или в рамките на дългосрочна връзка, или сте били соло за известно време и сте готови да преоткриете себе си, това затъмнение е полезно за всичко.

Пълнолуние лунно затъмнение в Риби 

17 септември 2024 година

Докато затъмненията в Овен-Везни са постоянно блъскане и дърпане между нас и нашите взаимоотношения с другите, това затъмнение в Риби е възможност да намерим момент на мир насред хаоса. Напомня ни, че да си жив е нещо специално само по себе си, независимо от това как отговаряме на очакванията, които светът възлага на нас. Това е идеалното време да се съсредоточите върху вниманието или духовните практики, независимо дали става дума за йога, медитация, молитва или дори да отпивате от кафето си, докато гледате изгрева всяка сутрин без телефона си. Това е голяма възможност за проявление, така че изяснете какво искате и го изкрещете на вселената.

Други значими транзити

Юпитер в съвпад с Уран в Телец

20 април 2024 година

Юпитер ни помага да продължим да управляваме тази мотивационна енергия от януари, като внася оптимизъм, мотивация и нужда от свобода в живота ни, когато формира съвпад с Уран. Съвпад се случва, когато две планети висят една до друга в един и същи знак. По-специално тези две планети се срещат само на около 14 години, така че от около средата на март до средата на май този транзит носи свежа и хармонична енергия, каквато не сме виждали от доста време. Тъй като тази връзка се случва в знака на Телец и точно около Деня на Земята, природата е основна тема. Да се ​​обърнете към природата, за да избягате от ежедневието, да освободите ума си от проблеми и отговорности и да се свържете отново със себе си е идеалният начин да се отпуснете и да се влюбите в света около вас.

Венера в съвпад с Юпитер в Телец 

23 май 2024 година

Венера в съвпад с Юпитер се случва почти на всеки три години, така че макар да не е необичайно, това ще бъде изключително любящо, тъй като се случва в Телец. Точно навреме за лятото Венера, планетата на любовта и красотата и една от планетите, които се чувстват най-у дома в знака на Телец, се среща с Юпитер, планетата на експанзията и изобилието. Тази енергия ще се усеща от около средата на май до края на юни. През това време нещата са просто по-лесни. Изобилието се влива без много усилия и можем просто да се отпуснем и да се насладим на това, което животът ни предлага. Може наистина да се чувствате себе си през това време и да имате повече увереност. Освен това е по-лесно да видите красотата в живота, да се потопите по-дълбоко в това, което обичате, и да цените приятелите и семейството.

Юпитер в Близнци е в квадрат със Сатурн в Риби

близнаци,

Снимка: Pixabay

19 август и 24 декември 2024 година

На 25 май 2024 г. Юпитер, планетата на късмета и изобилието, се премества в Близнаци, знака на комуникацията, разнообразието и интелекта, и остава там до 9 юни 2025 г. През това време Юпитер в Близнаци ще направи квадратура със Сатурн в Риби два пъти - на 19 август и 24 декември. Най-просто казано, това означава, че двете планети са на 90 градуса една от друга и са разделени от три зодиакални знака. Тъй като квадратите могат да се случат само между знаци, които не са супер съвместими, това е транзит, който е пълен с напрежение и предизвикателства.

Този транзит носи със себе си сериозна енергия на лотуса. Лотосът е цвете и свещен символ в няколко източни религии, което расте от калта и цъфти в нещо красиво. Определено ще преминем през няколко трудности по време на тези квадрати, но има силен потенциал да направим нещо красиво, особено що се отнася до сбъдването на най-смелите ни мечти. 

Плутон във Водолей

19 ноември 2024 година

Плутон се движи между Водолей и Козирог от известно време поради своите ретроградни цикли, но на 19 ноември 2024 г. той се премества във Водолей завинаги до 2043 г. Това бележи повратна точка и ни отвежда по-нататък в Ерата на Водолея. Очаквайте да видите големи промени в това как се свързваме помежду си и как използваме технологиите. От тук наистина има два пътя, които можем да поемем като общество - можем да станем по-емоционално и социално изолирани или можем да работим за изграждането на свят, който работи за всички. Ежедневните ви действия и поддържането на оптимистично мислене имат потенциала да променят нещата към по-добро.

Сатурн в Риби

риби Pixabay

Снимка: Pixabay

Сатурн се премести от Водолей в знака Риби през 2023 г. и ще остане там през цялата 2024 г. През 2025 г. ще направи кратко пътуване в Овен, преди отново да се премести в Риби до 2026 г. Родените със Сатурн във Водолей в тяхната рождена карта току-що завършиха завръщането на Сатурн, а тези със Сатурн в Риби се подготвят да преминат през следващия период. Как вашето завръщане на Сатурн ще ви повлияе зависи в голяма степен от това в кой дом от вашата карта живее планетата - очаквайте да видите големи промени, свързани с духовността, сънуването и значимата общност в тези области.

За още новини от света на астрологията и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари