IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Змиеносецът – най-мистериозният знак на зодиака

11 февруари 2024 19 30

Защо астролозите мълчат за този знак?

Снимка: IstockPhoto

В традиционната астрология има 12 знака – всички знаем за тях и можем да ги видим в нашата натална карта. Там те са подредени по двойки – егоистичният Лъв срещу алтруистичния Водолей, ранимите Риби срещу упорития Овен и т. н. Но има и 13-ти знак, който не всички астролози разпознават – и това е Змиеносецът.

Кога са родени Змиеносците и защо не са в хороскопа?

Слънцето навлиза в Стрелец около 21 ноември и всеки ден плавно преминава в знака Козирог, който достига на 21 декември. Но астролозите са доказали, че от 30 ноември до 18 декември Слънцето, по време на пътуването си от съзвездието Стрелец до съзвездието Козирог, се намира в съзвездието Змиеносец – и хората, родени на тези дати, всъщност носят знака на Змиеносец. Но не всички астролози приемат Змиеносеца сериозно – тъй като се смята, че пълноценният знак на Зодиака трябва да продължи около месец, а Змиеносецът продължава малко повече от две седмици.

История на Змиеносеца

Точната форма на Змиеносеца е човек с жезъл със змия, увита около него. Същността на изображението е, че човек (който представлява лекар) контролира змия, която може да освободи както лекарство, така и отрова. В ръцете на умел лекар змията лекува, но в ръцете на невежа тя разрушава живота на хората.

Според митологията Змиеносец представлява Асклепий, гръцкия бог на медицината и лекарите. Веднъж Асклепий изобретил отвара от змийска отрова, която можела да даде на хората безсмъртие. Но богът на подземния свят Плутон помолил главния бог Зевс да унищожи тази отвара и да накаже лекаря. Плутон смятал за несправедливо някои хора да живеят вечно, а други безмилостно да умират. Тогава Зевс унищожил отварата на безсмъртието и заточил талантливия лекар в рая.

Какви качества има Змиеносецът?

Астролозите казват, че Змиеносецът притежава качествата както на Стрелец, така и на Козирог. От Козирога Змиеносецът е взел увереност, активност и трудолюбие, а от Стрелеца – дух на авантюризъм и непринуденост. Ето защо мнозина наричат ​​Змиеносеца вид идеал. Козирозите са свикнали да бъдат упреквани, че са безчувствени, а Стрелците, че са неподготвени за обвързване. Но в Змиеносеца всички качества на знаците са съчетани хармонично.

Змиеносецът е взел някои от уникалните си качества от своя прародител, бога на медицината Асклепий. Носителите на този знак са способни на безкористна помощ и винаги са пълни със свежи идеи, които могат да променят света.

Змиеносецът и хороскопът?

Змиеносецът не се взема предвид като независим знак на зодиака – но когато съставят хороскоп, астролозите разчитат и на неговата позиция. Когато астролозите съставят хороскоп за Стрелец, те виждат, че Слънцето е в Змиеносец – и дават прогноза, като вземат предвид как Змиеносецът влияе на планетите. Тоест хороскопът на Стрелец е подходящ за Змиеносец.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари