IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 неща, които една добра майка не би направила никога

22 май 2014 07 50

Предлагаме ви интересен списък, съставен от родителски сайт

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Почти всяка нова майка се обсебва от мисълта да бъде перфектна майка, без дори да осъзнава, че няма такова понятие. Всяка жена полага максималните усилия, на които е способна, за да отгледа едни щастливи и здрави деца. Има някои жени, които са родени да бъдат майки и други, които дават всичко от себе си, но нямат самочувствието, че се справят перфектно.

Да бъдеш майка е ежедневно предизвикателство, което изисква търпение, доброта, усърдие и състрадание. И все пак решихме да ви покажем списъка на родителския сайт mom.me, който описва какво една добра майка не би направила никога. Ето го и него:

1. Добрата майка не би отказала да готви за децата си.

Има много жени, които мразят да готвят и които преди да се сдобият с дете, едва успяват да направят омлет. И все пак една добра майка би трябвало да има мотивацията да се научи да готви, ако не заради мъжа си, то поне заради детето си. Все пак домашно приготвената храна е много по-полезна и питателна от полуфабрикатите.

2. Не би забранила на детето/децата си да спят в нейното легло.

Добрите майки ценят времето с децата си и не правят голяма драма от това, че наследниците им искат да споделят леглото им, а това не им позволява да се наспят качествено. Те знаят, че децата са деца само няколко години и че това блаженство няма да продължи вечно.

3. Не би изхарчила всичките си пари за себе си.

Добрата майка е безкористна и би жертвала парите си за нови дрехи, парфюм или нова чанта, за играчка, дрешка или урок по английски за скъпоценното си дете. Тези майки винаги слагат нуждите на своя наследник на първо място, за сметка на своите.

4. Не би отишла на почивка без децата си.

Думата ваканция, по дефиниция, трябва да включва релаксация, което от своя страна изключва думата „деца“. И все пак добрите майки знаят, че не е редно да идат на почивка, без компанията на най-любимите си хора. Добрата майка е готова да прекара часове в гонене на детето си, за да го намаже със слънцезащитен крем, но няма да го остави да диша мръсния въздух в града, докато тя диша йодните изпарения на морето.

5. Не би пропуснала разходката с децата в парка, заради фризьор.

Има жени, които мразят парковете от все сърце и биха предпочели да прекарат свободното си време на кафе с приятелка, в близкия фитнес или на фризьор. Все пак те избират да изведат детето в парка, пред всички останали, по-примамливи възможности. В парка те не се забавляват особено, а по-често поемат ролята на телохранител на детето. Въпреки това тези майки знаят, че наследникът им има нужда от това.

6. Не би заявила, че има нужда от време за себе си.

Добрите майки са щастливи от самия факт, че имат дете, Те не мрънкат непрекъснато, че са уморени от семейните си задължения и грижите по наследника си. Те не се дразнят от факта, че вече имат чувствително по-малко време за себе си, защото осъзнават, че майчинството е най-смисленото нещо в живота им.

7. Добрата майка не би поверила децата си на непозната детегледачка.

Повечето модерни, работещи майки имат нужда от детегледачка, за да могат да се върнат на работа и да допринасят за семейния бюджет. Голяма част от тях разчитат на своите майки и свекърви или на детската ясла (където се грижат за детето им). Колкото и да е на зор обаче, една добра майка не би поверила най-ценното същество в живота си на напълно непознат човек/бавачка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Men ( преди 9 години )
И кво казвате по 3 години на дете начи 6 години доброволен роб без инереси и свободно време на практика без секс. права е тройката.след тия 6 години не сте тия за които се оженихме.Майки не забравяйте че сте и жени
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Men ( преди 9 години )
И кво казвате по 3 години на дете начи 6 години доброволен роб без инереси и свободно време на практика без секс. права е тройката.след тия 6 години не сте тия за които се оженихме.Майки не забравяйте че сте и жени
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ТРойка Ахилова ( преди 9 години )
Ай ст=тига глупости, бе, сегашното поколение е жертва на новите методи на възпитание и новия морал,,,глей бабасе ти на село и се учи от нея :))Никой не може да ме убеди, че 3 години една майка ще ходи на почивка само с децата си и един уикенд няма да отиде на секстуризъм само с баща им : ))) после се чудят що и мъжете им ги мислят за крави, ама, да всеки си сърба попарата...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
... ( преди 9 години )
Аз съм абсолютно съгласна с написаното, но с уточнението, че става въпрос за първите 2-3 години от живота на детето. Това е времето, в което МАЙКАТА трябва да научи децата си на самостоятелност, на отговорност, да постави основите, да научи детето си на правилата в живота и най-важното - да се изгради силна връзка между майката и детето. Това не е кратък период, но не е и вечен. Живота не свършва ако отделиш 2 години за детето си. Много жалко, че някои сравняват отдадените майки с крави :)) Горките им деца, но след време всеки си сърба попарата... Огледайте се и вижте какво е сегашното поколение, то е резултат от безотговорността на родителите!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
888kama ( преди 9 години )
ako slu4aino vi se slu4at de4ica 4ieto otglejdane prili4a pove4e na opitomjvane na tigri,i ako sled tova zapazite zdravij si razum,vie ste velika maika i tezi saveti ne sa za vas.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
edna ( преди 9 години )
Една добра майка знае, че трябва да се грижи и за себе си, не само за децата си. Почивка без децата - естествено, че ДА, за да съм пълноценен човек после, а не крещяща луда. Аз не ги зарязвам гладни и боси под моста, а ги оставям в добри ръце. Големи глупости пишете, Тялотоо, излагате се. Даже не знам защо се ядосвам да ви чета.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
TRojka Ahilowa ( преди 9 години )
До Добра майка: изобщо не става въпрос за това, а за това, че не бива да се насилваш, например, да не се оплакваш, ако отвътре ти идва да кипнеш или да ходиш като ***, вместо на фризьор, за да не би сакън нещо да стане без теб за един час...щом така ти идва отвътре, супер, хвърляй си шапката, добра майка си по Сички параграфи : _))) Но децата растат и трябва рано или късно да си готова да се откъснеш от тях и да им дадеш свобода...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Добра майка ( преди 9 години )
До Тройка: Защо пък си мислиш, че майките, които разсъждават по описания в статията начин, трябва задължително да мучат? Всяка една точка от тази статия е в моето сърце, без да го чувствам като задължение и без да ми тежи. Ходя на работа и всяка свободна минута се опитвам да прекарвам с моят син, като нещата се съчетават. Естествено, че имам свои интереси, които също не забравям, но никога не са за сметка на детето ми!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
supernova® ( преди 9 години )
До zizu: Моята също. Толкова се вживяваше да разиграва "идеалната майка" че ми стана еталон за това какво да НЕ правя като родител!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Тройка Ахилова ( преди 9 години )
До Майка: Да избяга бързо от "перфектната" майка, докато може, ако може и с децата : )))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар