Перфектният сандвич за лятото е този без месо. Предлагаме ви един вариант с хубаво, пухкаво хлебче, домашно песто, розов домат и сочна моцарела. По-трудното и бавното в случая е да си приготвите песто от пресен босилек. Крайният резултат обаче, ще ви допадне повече, от варианта да си купите бурканче с песто, тъй като в готовите варианти добавят олио и различни аромати, които може да не са ви по вкуса.
Ето и повече за самата рецепта:
Необходими продукти: 6 чаши листа от босилек; една чаша, нарязан суров бадем (може да сложите кедрови ядки, кашу или орехи); 1 чаша и половина настърган пармезан; 2 чаени лъжички сол; 1 скилидка чесън, 1 чаша зехтин (повече, ако е необходимо); четири опаковки моцарела; един голям розов домат, нарязан на колелца; 6 питки италиански хляб чабата.
Инструкции:
За да направите пестото, сложете босилека, бадемите, пармезана и солта в купата на кухненския робот или в тази на пасатора.
Снимка: thepioneerwoman.com
Смесете всичко докато продуктите заприличат на гъста паста, след което добавете настърганата скилидка чесън (или използвайте преса за чесън).
Снимка: thepioneerwoman.com
След това идва време да сложите зехтина като отново включете миксера, докато пестото стане готово. Ако се налага добавете още сол и/или зехтин или повече листа босилек.
Снимка: thepioneerwoman.com
Сложете пестото настрана или в хладилника, докато нарежете домата, хлебчетата и моцарелата. За да направите вашия сандвич, намажете всяка от половинките на чабатите с песто.
Снимка: thepioneerwoman.com
Във вътрешността на сандвича поставете дебел резен домат, последван от дебело парче моцарела. Сервирайте сандвича веднага, преди моцарелата да е овлажнила хляба!
Снимка: thepioneerwoman.com