IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо е добре да имате мъж-приятел (не гадже)

7 септември 2014 12 15

Пет основателни причини

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Всеки човек трябва да разполага с кръг от верни приятели от своя собствен пол, но е добре да има поне един наистина добър приятел и от противоположния пол. Вярно е, че ако имате приятел – мъж, с когото се знаете от деца или от гимназията, настоящата ви половинка може да ревнува от отношенията ви (както и неговата).

И все пак би било хубаво да запазите тази платонична връзка, защото тя може да се окаже много ценна за вас. Често приятелите мъже (към които нямате физическо привличане) са по-искрени и по-верни приятели от жените.

Ето и пет основателни причини защо е добре да дружите поне с един мъж:

1. Той може да ви дава ценни съвети за общуването ви с мъжете

Би било добре да разполагате с една искрена мъжка гледна точка, когато имате любовни проблеми. Този ваш приятел – мъж може да бъде вашия „компас“, на когото да разчитате за съвети по отношение на срещи и общуване с представители на силния пол. Този ваш приятел може да ви даде безценни прозрения за мъжкия ум, за мъжката чувствителност, за вижданията на мъжете за любовта и живота като цяло.

2. Той може да ви помага с „мъжката си ръка“

Това може да звучи грубо, но всяка необвързана жена от време на време има нужда от майстор в дома си. Добре е да знаете, че имате на среща си човек, на когото ако звъннете, ще пристигне веднага с пълния си комплект от инструменти и ще поправи вратите на шкафовете ви, ще пробие дупка в стената за картината ви или ще ви помогне с лепенето на новите ви тапети.

3. Той може да бъде ваш бодигард

Младите и необвързани жени, които водят нощен живот (и се прибират в малките часове на деня) малко или много са уязвими. Ако сте от тях, добре е да знаете, че имате приятел-мъж с когото можете да излизате, да се забавлявате, а после той да ви изпрати до вкъщи, за да гарантира вашата безопасност.

4. Той може да ви е компания за спорт и забавления на открито

Повечето мъже имат различни хобита, които са свързани със спорта или забавленията на открито (риболов, колоездене, гмуркане, картинг, скално катерене, ветроходство, сърфинг и т. н.). Ако имате такъв приятел, той може да ви въведе в своя свят от разнообразни дейности, които със сигурност се различават от хобитата на приятелките ви. Минимум ще ви научи да играете на шах, табла или покер, да палите лагерен огън и да правите скара.

5. Той никога няма да драматизира събитията, подобно на приятелките ви

Жените са склонни да драматизират събитията в живота си, нещо, което малко мъже правят. Мъжете като цяло имат по-прагматични възгледи за живота. За вас ще е добре да можете да получите съвети от мъж, който има по-безгрижна нагласа към живота. Когато става въпрос за проблеми и страхове, мъжете-приятели са страхотни съветници, които ще ви предложат своето искрено становище.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Гого Тъпото ( преди 9 години )
Звучи супер на теория, ама на практика няма как да стане, иначе би било чудесно. Доста идеализирано звучи, явно авторката винаги си е мечтаела за такъв мъж-приятел, ама още не го е намерила. За съжаление, няма и да го намери, защото такива мъже-приятели няма. Да не говорим, че рано или късно се появява и сексуалното привличане :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар