IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си намерите работа в модната индустрия

8 юни 2015 08 20

Този бранш е много желано място за кариера, особено за представителките на нежния пол

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Намирането на работа в модната индустрия (не като модел) е трудно достижима, но много желана от дамите цел. Именно затова в този бизнес конкуренцията е яростна и малко хора успяват да се внедрят и наистина да направят добра кариера от това свое поприще.

Ето и някои неща, които можете да опитате, за да си гарантирате, че поне сте дали всичко от себе си, за да се сдобиете с мечтаната работа в света на модата:

1. Бъдете винаги онлайн

Ако нямате профил в LinkedIn – направете си. Трябва да участвате във всички социални мрежи, за да запазите възможностите си максимално отворени. Освен това се опитвайте да създавате контакти с хора от модната индустрия, които вече имат някакъв опит в сектора. Винаги когато можете подчертавайте пред тях собствения си стремеж да постигнете нещо в модния бизнес.

2. Работете здраво

Никой не започва от върха в света на модата. Вие ще трябва да работите усилено, за да покажете, че ставате за тази работа (като редактор, стилист, дизайнер и др.). Това означава, че ако успеете да получите стаж в този сектор, то трябва да направите всичко възможно да се отличите сред другите стажанти. Полагайте допълнителни усилия и приемайте най-сложните проекти, за да си изградите репутация на професионалист. Работете добре в екип, ако искате да успеете в света на модата, защото там трудът често е колективен.

3. Кандидатствайте за стаж

Огледайте всякаква възможност за кандидатстване за стаж в модните фирми, в списанията, в модните агенции и др. Това ще бъде един чудесен начин да видите за какво става въпрос в този бранш и дали изобщо действителността ви харесва. Дори стажът да не е платен, пак ще е безценен. Понякога тези стажове могат да доведат до заетост на пълно работно време в бизнеса, в който желаете. Често работодателите предлагат стажове, а това е вид подбор за нови таланти.

4. Усъвършенствайте вашето образование

Може да сте завършили журналистика, но това не ви прави добър моден редактор веднага. Вие трябва да разбирате от мода, нали? Затова се огледайте за всякакви курсове по визуални изкуства, дизайн, мода и комуникации. Те могат да ви помогнат в преследването на работа в света на модата.

Снимка: outnow.ch

5. Започнете в малка фирма

Когато стартирате своята кариера в света на модата, не се насочвайте веднага към големите фирми и компании. Намерете си работа в някоя по-малка фирма, където обаче ще успеете да се откроите по-лесно. В такава фирма по-лесно ще можете да пожънете бърз успех.

6. Бъдете в течение със света на модата

Ако искате да се развивате в модната индустрия, то трябва да бъдете в крак с тенденциите в този свят. Модата непрекъснато се развива, така че е важно и вие да полагате усилия да се развивате. Ако модата е ваша истинска страст и мечта, а не просто работа, вие ще постигнете своя успех!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари