IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 професии за хора, които обичат да пътешестват

23 юни 2015 12 51

Работни места за авантюристи по душа

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Ако мечтаете за работа, която да ви даде възможност да обикаляте света на длъж и шир, то може би трябва да обмислите нещата, преди да тръгнете да учите нещо конкретно в университета.

Ако сте пътешественик по душа и не можете да се наситите да пътувате, изберете си професия, която предполага или изисква странство.

Ето и няколко професии, които биха могли да удовлетворят вашата нужда от пътешествия:

1. Експерт-консултант

Ако сте човек, който може да решава проблеми и да дава експертни съвети за всичко, от управлението на фирмата, през маркетинга до IT сферата, то вие няма да бъдете обвързан само с една фирма. Можете да работите като консултант и да пътувате от град на град или от държава на държава, посещавайки различни компании, които имат нужда от вашата помощ.

2. Работа в туристическата индустрия

Може да звучи очевидно, но ако искате да пътувате, търсете си работа в туристическата индустрия. Може да станете стюардеса или пилот, да работите на круизен кораб или към някой туроператор. Другият вариант е да овладеете някакъв занаят, който може да ви даде възможност за работа в чужбина като певец, музикант, цирков артист, танцьор, готвач и др.

3. Набиране на работна ръка (хед хънтър)

Има хора, които работят като ловци на мозъци и пътуват из най-престижните колежи и университети, както и в различни градове, с цел да селектират и наемат най-добрите нови таланти за определена компания.

4. Търговец в голяма компания

Ако работите в отдел продажби на голяма компания (например фармацевтична) то вие няма да останете в офиса си зад бюрото за дълго време. Повечето големи продажби изискват покриване на някаква територия, което включва много пътувания.

5. Журналист/репортер

Ако пишете пътеписи за различни точки от света или пък отразявате някакви събития от горещи места като репортер, то със сигурност работата ви ще изисква много пътувания в чужбина. Друг вариант е да си потърсите работа за чуждестранен клон на медийна компания, базирана във вашата страна. За тази цел е добре да научите по-специфичен или рядък чужд език.

Снимка: outnow.ch

6. Дипломат

Съществува голямо разнообразие от работни места, които предполагат няколкогодишен мандат в чужбина – дипломат, здравен специалист, асистент в администрацията, военен и др. За всяка една от тези професии обаче, ще трябва да преминете през различни изисквания и тестове, след като вече сте получили съответното образование. Само тогава можете да получите назначение зад граница.

7. Археолог

В зависимост от това какъв тип археолог сте, може да имате възможност да се насладите на много работа на терен, разравяне на древни руини и т. н. За тази работа наистина трябва да таите любов към историята и културата.

8. Одитор в голяма компания

Одиторите могат да пътуват много, стига компанията, в която работят да има различни клонове в страната и чужбина.

9. Фотограф

Любовта ви към фотографията може да ви отведе до различни интересни места по света. Независимо дали сте моден фотограф, фоторепортер или човек, който снима реклами, възможностите ви са безкрайни.

10. Мисионер

Ако доброволческата работа ви допада, то тя може да ви позволи да пътувате надлъж и нашир по света, дори заплатата ви да не е висока. Можете да се запишете в Корпуса на мира или в други международни доброволчески организации, ако искате да помагате като мисионер.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

ха ( преди 8 години )