IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се възползвате от работата си, която мразите

6 януари 2016 10 00

И по-точно от фирмата, за която работите

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Ако сте като повечето хора, вашата работа не е съвършена. Всички ние имаме добри и лоши дни в офиса, но за някои лошите дни преобладават в пъти повече. Ако вие сте сред тези хора, може би е време да преосмислите възгледите и стратегиите си за по-добро прекарване на работното време.

В случай, че не можете да си позволите да напуснете фирмата, то поне намерете начин да сте по-ефективни и продуктивни, без да обръщате толкова много внимание на компанията, за която работите, както и на заобикалящата ви среда в службата.

Ето как:

Взимайте си по-дълги обедни почивки

Въпреки фирмените и културни норми да се обядва в рамките на половин-един час в работните дни, то опитайте се да удължавате вашата почивка с по-чести ставания за кафе, чай, разходка на въздух и т. н., особено ако няма кой да ви направи забележка, че се мотаете.

Използвайте обедната си почивка не само, за да се нахраните, но и за да се почувствате по-добре – срещайте се с приятели, разхождайте се на слънце, свършете си лична работа, идете на фитнес – неща, които биха ви помогнали да се почувствате по-добре.

Напишете си на лист това, което не искате

Най-добрият начин да разберете какво точно искате от работата и кариерата си е да си уточните какво точно НЕ искате. Направете си списък с всичко, което не харесвате в службата си. Например, не искате да обитавате тесен като пространство офис, не искате да работите в твърде оживена среда, не харесвате нормираното работно време и т. н. Това упражнение ще ви даде много информация и помощ в търсенето на нова работа след време.

Не позволявайте платеният ви отпуск да се натрупва

Същото важи и за болничните дни – взимайте си отпуск и болнични, винаги когато имате нужда или сте болни. Няма смисъл да си пазите тези дни за специално време в бъдещето – най-много отпускът ви да „изгори“! Проучванията показват, че дори непланираната почивка може да ви направи по-щастливи. А и времето далеч от офиса, със сигурност ще ви върне психичното здраве и ще ви помогне да излезете временно от коловоза, сменяйки обстановката.

Използвайте времето си в офиса, за да получите нови знания

Дори да мразите работата си, все ще има какво ново да научите в офиса. Използвайте времето си в службата, за да натрупате нови умения. Научете се да боравите със социалните медии, научете повече за поддръжката на компютрите, подобрете уменията си на Photoshop и т. н.

Изградете си граница с вашите колеги

Ако с даден колега не се харесвате, ако друг отвлича вниманието ви, а трети ви дразни или отблъсква по друга причина, дистанцирайте се от всички тях. Сложете си слушалки и си пуснете музика, ако вашият офис е самостоятелен, затваряйте си вратата. С мълчаливи жестове показвайте, че сте се концентрирали и не искате да ви безпокоят. Когато си давате кратка почивка, прекарвайте я с очи забодени във вашия смартфон и др.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари