IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ягодови мъфини

6 февруари 2016 07 15

Лесна рецепта за вкусен десерт

Снимка: Landolakes

Снимка: Landolakes

Мъфините са едни от най-предпочитаните десерти веднъж, защото са изключително вкусни и втори път, защото можем да ги намерим в най-разнообразни видове.

Няма нищо по-лесно от това да вземем сутрин няколко от кексчетата и да спестим време за приготвяне на закуска.

Ягодите може и да не са в изобилие в момента, но пък има скрит чар в това да се подсетим за предстоящите топли дни с вкуса на лятото.

Комбинацията между кексчета и ароматните плодове може да бъде неустоима и именно заради това ви представяме лесна рецепта за домашни ягодови мъфини, с които денят ви със сигурност ще започне с много настроение. Ето и какво ще ви е необходимо за приготвянето на 24 броя.

За мъфините:

½ чаша масло

½ чаша захар

1 голямо яйце

3-5 капки червен оцветител за храна (ако искате мъфините да станат розови)

1 чаша и 1 супена лъжица брашно

1 чаена лъжичка бакпулвер

¼ чаена лъжичка сода за хляб

Щипка сол

½ чаша мляко

½ чаша ситно нарязани ягоди

За ягодовото масло:

½ чаша масло

½ чаша нарязани ягоди

Начин на приготвяне:

Оставете маслото на стайна температура за 30-40 минути, за да омекне и добавете захар.

Използвайте миксер, за да разбъркате, докато не получите пухкава смес.

Не забравяйте да обирате от страните на купата от време на време с дървена шпатула, за да не останат неразбити части.

Добавете едно яйце и отново разбъркайте добре, докато не се уверите, че сместа е равномерна.

Тъй като ягодовите мъфини обикновено се асоциират с розовия цвят, ще се наложи да го подсилим. Колкото и голямо количество от плода да добавим, крайният резултат трудно може да бъде толкова наситен, колкото ни се иска. По тази причина, добавяме между 3 и 5 капки от оцветител, в зависимост колко ярки ги искаме.

След като сместа от масло, захар и яйце вече е добила желания оттенък, добавете брашното, содата за хляб, бакпулвера и солта в отделна купа.

Малко по малко смесвайте и добавяйте мляко. Разбърквайте добре, докато не получите плътна смес.

Използвайте дървената шпатула, за да проверявате плътността на хомогенната смес.

Нарежете на дребно ягодите. Една хитрост – поръсете с една лъжица брашно плодовете, защото по този начин няма да потънат към дъното на купата.

Добавете ги към сместа и разбъркайте. Вече можете да използвате лъжица, за да оформите отделните мъфини.

Поставете ги в предварително подготвена форма с малко мазнина по краищата, за да не залепнат и да се отделят лесно след печенето. Поставете в предварително загрята фурна.

Докато мъфините се пекат, можете да подготвите ягодовото масло. Смесете ягодите с масло и пасирайте добре.

Докато мъфините са още топли, намажете ги един по един с малко количество от ягодовото масло.

Снимка: Landolakes

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари