IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разядка от печена царевица

27 март 2016 06 15

Рецепта, която е идеална и като сос

Снимка: Thepioneerwoman

Снимка: Thepioneerwoman

Има вечери, в които единственото, което искаме да правим, е да гледаме спокойно някой хубав филм и да се излежаваме блажено на удобния диван.

Цялата тази идилия е съвършена тогава, когато е придружена с нещо вкусно за хапване.

Обикновено любими са ни леките разядки, които могат да се консумират както самостоятелно, така и като сос за картофи или каквато и да е друга храна.

По тази причина ви представяме лесна и вкусна рецепта за сос от печена царевица, който се приготвя лесно и много бързо.

Отделете си 10 минути и пригответе точно 8 порции със следните продукти:

Ще ви бъдат необходими:

4 кочана царевица (можете да използвате и консерва, ако нямате)

1 пакет крема сирене

1 чаша заквасена сметана

4 стръка пресен лук

100 грама кашкавал

100 грама пармезан (може да бъде заменен от всякакъв тип твърд кашкавал или сирене)

1 чаена лъжичка кимион

½ чаена лъжичка червен пипер

¼ чаена лъжичка лют червен пипер

Сол и черен пипер на вкус

Сок от 1 лайм

Няколко капки лют сос, може и Табаско

Начин на приготвяне:

В случай, че сте решили да се придържате към печената царевица, отделете зрънцата от кочана.

В отделна купа смесете крема сиренето, заквасената сметана и зеления лук. Разбъркайте добре, докато всички съставки се комбинират в хомогенна смес.

Добавете кашкавала и сирената, кимиона, червения пипер, лютия червен пипер, солта и черния пипер.

Разбъркайте и добавете лимоновия сок.

Към готовата смес капнете няколко капки лютив сос или Табаско.

Разбъркайте отново добре и добавете царевичните зрънца.

Покрийте купата и оставете в хладилника за поне два часа преди да сервирате.

Можете да поръсите с нарязан пресен лук.

Поставете в предварително загрята фурна и печете за няколко минути на 175 градуса.

Можете да сервирате с картофи, чипс или хлебчета.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари