IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Хрупкави пилешки пръчици

23 април 2016 06 15

Една от любимите рецепти

Снимка: Thepioneerwoman

Снимка: Thepioneerwoman

Ако има нещо, което голяма част от хората обичат, то това са пилешките пръчици. Вкусното ястие може да се комбинира с любим сос по избор и през годините е претърпяло различни вариации.

Виждали сме обикновени пилешки пръчици, такива със сусам и най-хрупкавите – с корнфлейкс.

Днес ще ви представим лесна и вкусна рецепта за пилешки пръчици с корнфлейкс – ястието се приготвя за 10 минути, а количеството е достатъчно за 4 порции.

Ще ви бъдат необходими:

12 филета от бяло пилешко месо

1 чаша брашно

2 цели яйца

Сол и черен пипер на вкус

2 чаши обикновен корнфлейкс

2 парченца растително масло за пържене

Кетчуп за сервиране

Начин на приготвяне:

Изсипете чашата брашно в чиния. Разстелете добре, за да ви бъде по-лесно да оваляте пилешките пръчици.

Поръсете със сол и черен пипер на вкус, след което разбъркайте добре.

В отделна купа счупете двете яйца. Разбийте добре, докато не се смесят белтъците с жълтъците.

В трета купа поставете корнфлейкса.


Вземете пилешките пръчици една по една и потопете първо в брашното, после в яйцата и след това в корнфлейкса.


Загрейте две по-големи бучки масло в тиган. Поставете готовите пилешки пръчици и пържете докато не получите златист цвят. Времето за пържене е между 5 и 7 минути.

Извадете пръчиците и ги поставете върху хартия, за да се попие излишната мазнина.

Можете да сервирате с кетчуп, чеснов сос и каквото и да е за топене по ваш вкус.


Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари