IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Летен ягодов пай

17 април 2016 06 15

Лек десерт за топли дни

Снимка: Thepioneerwoman

Снимка: Thepioneerwoman

Колкото по-топло става навън, толкова повече ни се яде сладко.

Тежките шоколадови десерти са немислими за консумация по време на високи температури и именно това е периодът, в който трябва да се насочим към сезонните плодове.

Ягодите са изключително приятна и лека съставка, която не просто изглежда добре, но е и много вкусна.

За да направим уикенда по-приятен, представяме една рецепта за ягодов пай, чийто блат е направен... от солети.

В кухнята на известни готвачи това е много популярна комбинация, явяваща се алтернативен вариант на тежките въглехидратни основи.

Времето на приготвяне е около 10 минути, а съставките са достатъчни за 8 порции.

Ще ви бъдат необходими:

4 пакета солети

Едно масло

1/3 чаена чаша кафява захар

3 супени лъжици царевично нишесте

1 килограм ягоди

1 и ½ чаена чаша вода

Неподсладена сметана

1 пакетче желатин

Начин на приготвяне:

Нека се заемем първо с основата. За блата изсипете солетите в плик. По този начин ще е много по-лесно и бързо да ги натрошите.

Минете върху плика с точилка и натискайте с всичка сила.


Изсипете натрошените солети в купа и добавете кафявата захар.

Разтопете маслото и го добавете в купата, като внимателно и равномерно полеете солетите. Разбъркайте добре.

Върху съд за пай разстелете солетите с масло и захар, за да оформите блат. Печете между 5 и 7 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна.

За плодовата част

Изсипете в един съд захарта, царевичното нишесте и желатина.

Изсипете водата вътре и оставете на котлон да заври.

Нарежете ягодите на половинки и ги полейте с желатиновата течност.

Равномерно ги разпределете върху основата от солети и полейте със соса.

Оставете да изстине и се насладете на този вкусен десерт.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Венера ( преди 9 години )
Значи в блата сипваме захарта. После коя захар сипваме в желатина?! Едно масло - колко? - 125, 250 гр. И за какво е неподсладената сметана? Нещо май не я видях. Четете си рецептите преди да ги публикувате!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар